Andrea Bočeli održao Uskršnji koncert u praznoj katedrali Duomo: (VIDEO)

387
AD Photo novosti.rs

Najvoljeniji tenor današnjice, Andrea Bočeli, još jednom je svojim glasom očarao poštovaoce širom sveta, nastupom danas na Uskršnjem koncertu u praznoj milanskoj katedrali Duomo zbog epidemije korona virusa.


U pola sata dugo očekivanog koncerta nazvanog „Muzika za nadu“, Bočeli je u pratnji orguljaša pevao sakralne kompozicije. U živom prenosu na Jutjub kanalu, milioni gledaoca širom sveta imali su prilike da čuju dobro poznata dela crkvene muzike „Ave Maria“, „Santa Maria“, „Domine Deus“ u Bočelijevoj interpretaciji unutar katedrale, dok je „Amazing Grace“ slavni italijanski tenor otpevao ispred velelepnog zdanja u Milanu.

Dok je Bočeli pevao, gledaoci su mogli na ekranima da vide opustele ulice Milana, Breše, Venecije, Pariza, Londona i Njujorka. Večerašnji nastup Bočelija biće upamćen u istoriji kulture i umetnosti zbog specijalnih okolnosti suzbijanja epidemije korona virusa u čitavom svetu. Bočelijev mini koncert u trajanju od 30 minuta bio je simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izlečenje svih obolelih od korona virusa.

– Verujem u snagu molitve i Hrišćanski Uskrs – rekao je Bočeli u najavi koncerta.


Možda će Vas zanimati:

Muzej u Bačkoj Palanci biće zaštićeno kulturno dobro!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here