Kako jedan bačkopalanački penzioner provodi dane u izolaciji

Radovan Radonić - Megre koristi ove dane na najbolji način

5061

Zahvalni penzioner Kožne galanterije „Merkur“, Radovan Radonić – Megre, od samog početka poziva Kriznog štaba povodom epidemije Korona virusa, da stariji ostanu kod kuće, poštuje odluku i 24 sata dnevno ne izlazi iz svoje kuće.


Poslove nabavke obavlja njegova supruga, a povremeno pripomogne i komšija.

– Nije mi teško da ostanem u izolaciji, ako znam da time pomažem i sebi i drugima – kaže sagovornik „Nedeljnih novina“.

– Kako provodim dane u izolaciji? Mogu reći, uglavnom radno. Stiglo je proleće, počeli su radovi u bašti, a u tom poslu, prilično uživam. Supruga i ja kopamo, posipamo crnicu gde treba, plevimo, sadimo i sejemo. Dobar deo je već počeo da niče, neke voćke su procvetale. Zasađeno redovno zalivamo i uživamo kada vidimo rezultate svog rada. Ima podosta posla i u dvorištu, koje uređujemo, šišamo travu, popravljamo ogradu, cepamo  drva, pošto uveče još moramo zagrevati kuću.

– Kada padne veče, vreme provodimo uz televiziju, plovimo po internetu, igram šah preko svetske mreže sa prijateljem iz Niša (Megre je vrstan šahista, prilično poštovan u Palanci). Čitam i knjige, momentalno mi je pri ruci „Makar Čudra“ od Maksima Gorkog. Redovno kontaktiram telefonom i preko interneta sinove u Novom Sadu, rodbinu u Palanci i po Vojvodini, drugove sa „ljutih“ dvoboja u raubu (kartaroška igra) i poznanike iz Šah kluba, a ako nam tehnika dozvoli, čak se i vidimo.

[wonderplugin_slider id=154]

 

– Družim se sa komšijom, koji je sam i povezan je sa nama prolazom kroz baštu, povremeno nešto okrenemo na vatri i uz iće i piće, lakše podnosimo samoću koju je nametnula izolacija. Pitate me kako psihički podnosim odvojenost od ljudi? Odgovor je jednostavan – lako. Ništa nije teško, ako se mora, a zasigurno, nadležni vrlo dobro znaju šta je najbolje za nas iz kritične grupe građana.

– Dosta razmišljam o ovome što nas je zadesilo. Došao sam do zaključka, da je pandemija rezultat toga, što se čovek samoproglasio za prvog u lancu ishrane, a samo u Australiji postoji 57 vrsta smrtonosnih životinja za nas, a u svetu nekoliko stotina. Na kraju bih sve pozdravio i izdržite, budite odgovorni i ostanite kod kuće – rekao je na kraju Radovan Radonić – Megre.


Pogledaj: Dani u karantinu: Marko Dragosavljevića, trofejni kajakaš, trenira u domu u Bačkoj Palanci

Pogledaj: Milenko Zorić: Izlazak na terasu mi dođe kao premija

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here