Uhapšen direktor Gerontološkog centra Niš, koronom zaraženo 135 korisnika

564

Policija i BIA uhapsili su, kako piše u saopštenju MUP-a, direktora Gerontološkog centra Niš, jer nije preduzeo adekvatne mere zaštite od virusa korona, pa je u ovoj ustanovi trenutno zaraženo kovidom 135 korisnika i četvoro zaposlenih.


Apeli stručnjaka su bili da korona nikako ne sme da uđe u domove za stare, jer se u inostrantsvu pokazalo da je smrtnost u tim slučajevima bila velika.

Nažalost, u niškom Gerontološkom centru je 135 zaraženih korisnika, prema poslednjim informacijama, a lisice su stavljene na ruke direktora M. S.

Sumnja se da on, kao ovlašćeno lice Gerontološkog centra u Nišu, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih – piše u policijskom saopštenju.

Njemu se na teret stavlja teško krivično delo “protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti”.

Do danas je bilo poznato da je u ovoj ustanovi bilo zaraženo 6 korisnika i 2 zaposlenih, a da je cela zgrada bila u karantinu.

Ipak, poslednji rezultati su poražavajući, pa je sada na lekarima da sačuvaju živote zaraženih.

Podsetimo, virus korona u Srbiji, kako su rekli stručnjaci, stavljen je pod kontrolu i do danas nije bilo naglih skokova u broju obolelih – on se kretao od 200 do 250 svakog dana.

Očekivao se njegov pad, a jedini problem kako je govorio doktor Predrag Kon, mogli su da naprave centri za stare ukoliko bi korona ušla u te ustanove, što se upravo u Nišu dogodilo.


Možda će Vas zanimati:

Kako jedan bačkopalanački penzioner provodi dane u izolaciji

„Normalizacija u junu, penzioneri i dalje potpuno zatvoreni“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here