Pandemija korona virusa porazila sport

Kako će pandemija korona virusa uticati na kajakašku sezonu objašnjava predsednik KKK "Tarket", Miroslav Mika Rodić

640

Predsednik Kajak kanu kluba „Tarket“ i kajakaški trener Miroslav Mika Rodić se obratio javnosti povodom pitanja kako će ova situacija sa korona virusom uticati na kajakaše i kajakaška takmičenja, prvenstveno misleći na odlaganje Olimpijskih igara.


– U ovom trenutku odlaganje Olimpijskih igara za 2021. godinu je jedino razumno rešenje. Pokazalo se, a tako i stručnjaci tvrde, da su sport i sportisti među najugroženijima kada je u pitanju korona virus, jer se ova bolest veoma brzo širi. Sport je zbog toga stao u potpunosti. Sav dosadašnji rad, trud i pripreme su izgubili smisao.

– Ogroman broj sati treninga, odricanja i potrošena finansijska sredstva ostali su bez rezultata. Niko na planeti neće pokazati koliko je dobro ili loše radio, kaže Miroslav Rodić.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Po njegovim rečima, ova situacija je bukvalno porazila sport.

– Ostaje nam da se borimo za goli život, kao i ostali svet. Sa porukama podrške, motivacionim snimcima i savetima pomažemo ljudima i sportistima u izolaciji, da budu aktivni onoliko koliko mogu dok ovo ne prođe. Da li će se u drugoj polovini godine moći bar malo normalnije raditi, videćemo. Za sada federacije gotovo svih sportova pokušavaju da pozitivno razmišljaju, pa prave neke planove za takmičenja u drugoj polovini godine, a da li će se išta od toga realizovati, niko ne zna. Gledano sa finansijske strane ljudi u sportu, koji žive od toga, su među najugroženijima, rekao je predsednik Kajak kanu kluba „Tarket“ Miroslav Mika Rodić.

Pogledaj: Samo da pandemija prođe, biće fudbala

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here