Spremno 1.500 paketa pomoći za socijalno najugroženije porodice u Vojvodini

1100
Foto: RTV

Uz podršku Pokrajinske vlade, volonteri Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, spakovali su 1.500 paketa pomoći, koji će biti distribuirani socijalo najugroženijim porodicama u Vojvodini.


Uredno poslagani paketi ispunjeni osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, od vitalnog su značaja za 1.500 socijalno najugroženijih porodica u Vojvodini. Paketi pomoći, kao vid socijalne podrške, biće isporučeni tokom narednih dana.

„Pakujemo ovu pomoć koja će od danas krenuti da se distribuira širom AP Vojvodine, a mi smo u saradnji svim lokalnim samoupravama u Vojvodini i odredili porodice koji će tu pomoć dobiti. Dakle prema spiskovima lokalnih samouprava, socijalno najugroženiji naši korisnici će dobiti ovu vrstu pomoći“, kaže Duško Ćutilo, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

[wonderplugin_slider id=94]

 

Radi se o humanitarnoj saradnji 40 lokalnih samouprava Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i velikom broju volontera. U Bukovcu čak 30 njih.

„Mi ćemo krenuti sa isporukom, ali obzirom da idu da predstoje Uskrs i drugi praznici, mi ćemo danas i u četvrtak isporučiti pomoć, a što ne završimo do četvrtka, od utorka sledeće nedelje nastavljamo, tako da od kraja sledeće nedelje će pomoć biti isporučena, ja verujem svim korisnicima“, kaže Ćutilo.

I pored sličnih humanitarnih akcija za socijalno najugroženije porodice, pravo na ovakvu podršku imaju svi penzioneri čija su primanja manja od 30.000 dinara.

Pogledaj: Najduži policijski čas do sada!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here