Javni poziv za kupovinu stanova za izbegličke porodice i u Bačkoj Palanci

4518
Foto: Tanjug (Bojan Stekić)

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd objavila je javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u javnu svojinu na području 17 opština na teritoriji Srbije, namenjenih izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske koje do danas nisu rešile stambeno pitanje.


Kupovina stanova je deo Regionalnog stambenog programa, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najboljih ponuđača i to u Somboru, Šapcu, Šidu, Paraćinu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu, Beogradu i Pančevu.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u Beogradu je 26. avgust 2020. godine, u Novom Sadu do 29. oktobra 2020. godine, u Pančevu do 27. februara 2021. godine, dok je za preostale opštine rok do 30. novembra ove godine.

[wonderplugin_slider id=94]

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, javni pozivi su objavljeni na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd, Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i internet stranicama opštine/grada i jedinica lokalne samouprave koje se graniče sa navedenim jedinicama lokalne samouprave.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Taj program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here