Kreativna ideja iz Nemačke za decu i odrasle iz Bačke Palanke

4729
foto: privatna arhiva

Našoj redakciji javila se naša sugrađanka Vesna Danić Rađenović, koja već duži niz godina živi i radi u Nemačkoj, sa željom da podeli lepe ideje iz Nemačke za kreativnu zabavu dece u Bačkoj Palanci, kako bismo ove tmurne dane malo ulepšali. Ideja nam se veoma dopala, pa smo odlučili da je podelimo sa vama.


Vesna kaže da je ideja potekla iz Nemačke. Deca farbaju kamenje i postavljaju ga u niz. Početak je obično od zgrade Opštine. Sa ostalim gradićima se takmiče ko će imati duži niz.

[wonderplugin_slider id=94]

 

 

„Kamen se može obojiti sa akrilnim bojama, lakom za nokte, flomasterima, permanentnim markerima, raznim lakovima, može se i kolaž uraditi…. Bitno je samo da boje nisu vodoperive. Samo treba nastaviti niz.“ – poručuje Vesna.

„Deci je ovo jako interesantno i svakodnevno donose razno kamenje. Može se naći puno buba-mara, pčelica, duga, cvetića, svega i svačega… Mašti na volju…

I odrasli mogu da postavljaju kamenje, ne samo deca. Možete postaviti i više kamenja, ne samo jedno.

U ovim teškim, kriznim vremenima je ovo igra, u kojoj unosimo malo boje u naš život i deca postaju mali umetnici i graditelji. I ako se ne mogu družiti u vrtićima i školama, ovim nizom se povezuju. Njihovim međusobnim radom postaju delovi dugačkog lanca prijateljstva i podrške jedni drugima.

Pozdrav iz Gilchinga!“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here