уторак, април 23, 2024
Насловна Инфо Србија Koliko je realna veza između pojave kovida 19 i instaliranja 5G mreže

Koliko je realna veza između pojave kovida 19 i instaliranja 5G mreže

Istraživači: Velike zaraze pogađale kad su nastajale nove tehnologije

1911

ADMINISTRATORI platformi „Jutjub“ i „Fejsbuk“ ubrzano rade na skidanju sadržaja koji na bilo koji način povezuju zarazu kovid 19 sa uspostavljanjem 5G mobilne telefonije. Za početak, na meti su se našli video-zapisi Dejvida Ajka i doktora Tomasa Kovana iz Kalifornije koji su svojim radovima „uspostavili direktnu vezu između smrtonosne pandemije sa puštanjem u rad 5G mobilne mreže, pre svega u pojedinim gradovima Kine“.


Pročitaj više: Da li vas je uznemirila svetleća kolona na nebu? Evo o čemu se radi

Globalnoj uzbuni prethodio je tekst Pola Dajona na portalu „Rajders“, koji je kovid 19 i mrežu 5G prikazao „kao blizance rođene u isto vreme, s obzirom na to da je 5G mreža u Vuhanu postala operativna 100 odsto 1. novembra“. On je utvrdio da se zaraza pojavljivala u gradovima i okruzima u Kini koji su krajem 2019. uključivali „prekidač“ nove mreže mobilne telefonije, a reč je, pored ostalog, i o Hubeju. Dr Kovan, verovatno inspirisan i ovim tekstom, napravio je video-prilog u kojem pretpostavlja da su sve velike zaraze planetu pogađale kada su nastajale nove tehnologije, kao odgovor „nenaviklog ljudskog organizma“, od 1918. i „španske groznice“, pa sve do danas. Poslednji „ekser u kovčeg“ najnovije „teorije zavere“ udaren je prošlog vikenda kada je u britanskim gradovima zapaljeno gotovo 20 stubova 5G mreže.

– Teorije zavere su opasnost za javno zdravlje – ističe istraživač globalnog zdravlja na Univerzitetu Sautempton Majkl Hed. – Ljudi koji su na ovaj način izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja tornjeva sa novim predajnicima zapravo su jedinke željne da pokažu svoje neznanje o temi za koju nemaju nikakvu stručnost.

Zasad, međutim, nema pravog odgovora na pitanje da li su i koliko predajnici 5G mreže opasni po ljudsko zdravlje. Na sajtu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) stoji saopštenje iz februara 2020. gde piše „da se studija sa odgovorom na ovo pitanje može očekivati pre 2022“.

Posao veka telekomunikacijskih giganata poznatiji kao 5G procenjen je na 1,4 triliona dolara do 2025. U Velikoj Britaniji, konkretno, predstavnici javnog zdravstva Engleske su 2012. izneli stav „da ne postoje uverljivi dokazi da radiofrekventno zračenje (koje radio, televizija, pametni telefoni i 5G koriste), ima bilo kakve štetne zdravstvene efekte na odrasle ili decu.

– Mreža 5G podrazumeva izbacivanje 50.000 veštačkih satelita u orbitu gde je do 2018. orbitiralo svega 4.000. Uz ova lansiranja, širom sveta se montiraju milioni baznih stanica. Kada to bude završeno, dolazi doba veštačke inteligencije kada ćemo svi voljno i nevoljno biti umreženi -objašnjava Džoš de Sol, američki aktivista i organizator velikog onlajn seminara o štetnosti 5G mreže.

Ovaj svetski seminar je pratilo stotine hiljada ljudi, a govorilo je stotinak naučnika sa isto toliko univerziteta i instituta. Objašnjeno je, između ostalog, da novi tornjevi sa predajnicima pojedinačno ne mogu da nanesu ozbiljnu štetu ljudskom organizmu, ali „kumulativno je to druga priča“.

Dr Martin Pala sa Vašingtonskog državnog univerziteta, kazao je da je 10.000 naučnih studija dokazalo „štetnost i 2G, 3G i 4G mreža, što je vezano za smanjenom plodnošću, nesanicom, umorom, depresijom, velikim promenama u strukturi mozga kod životinja, oštećenjem DNK“..

STVORENO, A VAN KONTROLE?

NA sajtu www.emfscietist, još od 19. maja 2015, stoji peticija više stotina najeminentnijih naučnika koja je bila upućena UN posle obimne studije dr Marin Blank sa Odseka za fiziologiju i staničnu biofiziku Univerziteta Kolumbija. Zaključak dokumenta glasio je da „smo stvorili nešto što nam nanosi štetu i nalazi se van kontrole“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here