Srbiju su nedavno uznemirile svetleće lopte na nebu: Pažljivo pratite, jer stiže nova tura (VIDEO)

725

Pre nekoliko dana žitelji Srbije, regiona i sveta, bili su svedoci neobične pojave – niza svetlećih lopti koje su lebdele na nebu!


Snimci i fotografije širili su se internetom brzinom munje. Spekulisalo se o čemu je reč, da li su nas možda posetili vanzemaljci, a na kraju je stiglo i objašnjenje: nebom je špartala grupa od 60 Starlink satelita koji su lansirani iz SAD, u sklopu projekta kompanije SpaceX.

Podsećanja radi, kompanija čiji je vlasnik Ilon Mask, planira da u narednih pet godina u Zemljinu orbitu pošalje 12.000 satelita koji bi trebalo da svetu obezbede do sada nezamislive internet mogućnosti.


Pogledaj: Da li vas je uznemirila svetleća kolona na nebu? Evo o čemu se radi


Tako dolazimo do četvrtka 23. aprila, kada je najavljeno lansiranje nove ture satelita. Njih će, prema planu, u svemir poneti raketa Falcon 9, čiji su motori već testirani.

Na koji način će Starlink sateliti kružiti orbitom i šta će s njima biti kada im istekne rok trajanja, pogledajte u sledećem videu.

Nama ostaje da sačekamo novi niz svetlećih lopti na nebu, i vidimo hoće li ambiciozni plan Ilona Maska biti ostvaren u najavljenom roku.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here