Račić dao igračima „domaći zadatak“

Fudbaleri "ČSK Pivare" na prinudnom odmoru čekaju nastavak prvenstva

1135

Nakon što je uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije korona virusa, fudbaleri „ČSK Pivare“ su otišli na prinudni odmor.


U dve odigrane utakmice prolećnog dela prvenstva u Vojvođanskoj ligi -Sever, Čelarevčani su doživeli isto toliko poraza i sa druge pali čak na peto mesto sa 31 bodom uz devet pobeda i po četiri remija i poraza.

– Tokom proteklog zimskog prelaznog roka ostali smo bez Tankosića, Jelića, Potkozarca i Krstanovića. Ovakav gubitak sigurno da bi teško podneli i mnogo jači klubovi od našeg.

– Odlazak ovih igrača se morao odraziti na našu igru i rezultate na samom startu nastavka prvenstva. U novonastaloj situaciji, kada je prvenstvo privremeno prekinuto, igrači su dobili preporuke da individualno rade i treniraju koliko im to uslovi i mogućnosti dozvoljavaju. Sigurno da u kućnom ambijentu, nije lako trenirati, ali šta da kažem, kako drugima tako i nama.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Ušli smo dakle u period kada ne očekujem da se mnogo može dobiti, ali ćemo svi zajedno pokušati da što manje izgubimo. Čekamo dalji razvoj situacije sa korona virusom. Sve priče oko nastavka takmičenja su, po meni, u ovom trenutku bespredmetne, dok ne vidimo koliko će epidemija trajati.

– Svake nedelje napravim razgovor sa celim timom, interesujem se da li postoje problemi, a ako postoje kakve su prirode. Sada je, pre svega, na njima da rade koliko mogu. Lično mislim da je većina igrača u nekoj vrsti treninga. Koliko su oni spremni i za čega u ovom trenutku, to je zaista veliki znak pitanja. Da li će se prvenstvo i kada nastaviti, sada je teško reći. Naša ekipa će u nastavak takmičenja, ako do njega dođe, ući sa prvenstvenom željom da se klub sačuva.

– Uostalom, to nam je bio cilj i na startu sezone: Nakon toga, počećemo da radimo i razmišljamo da klub krene napred i da se eventualno pred njega postave neke više ambicije, kaže Željko Račić, trener „ČSK Pivare“.


Pogledaj: Igrači dobijaju zadatke preko vibera

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here