Bačka Palanka: Za mesec dana 121 lice zatražilo upis u evidenciju NSZ

2146

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Bačkoj Palanci, na kraju marta 2020. godine nalaze se 4.082 nezaposlena lica, od čega su 2.234 žene. U odnosu na mart 2019. godine, broj lica na evidenciji je manji za 683, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.


U toku marta meseca, registrovan je 141 slučaj zapošljavanja sa evidencije NSZ u Bačkoj Palanci.

Na osnovu mera utvrđenih Odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, Nacionalna služba za zapošljavanje je od 17. marta privremeno obustavila neposredan rad sa klijentima u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Od 23. marta, omogućeno je elektronsko prijavljivanje na evidenciju NSZ, podnošenje zahteva za novčanu naknadu, elektronsko izdavanje uverenja o statusu lica na evidenciji i podnošenje zahteva po aktuelnim Javnim pozivima i konkursima NSZ za realizaciju programa i mera zapošljavanja.

Od 23. marta do 23. aprila, na evidenciju NSZ u Bačkoj Palanci elektronskim putem se prijavilo 121 lice (77 žene), a od tog broja 69 lica je podnelo zahteve za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u slučaju nezaposlenosti (49 žene), piše u izveštaju.

U opštini Bačka Palanka, poslednjih godina najtraženija zanimanja su: građevinski radnici svih profila, električari, bravari-zavarivači, viljuškaristi, radnici obezbeđenja, trgovci, tekstilni radnici, gumari i plastičari za izradu medicinske opreme i operateri za izradu električnih delova za automobilsku industriju.

Redovno poslovanje sa klijentima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje još nije uspostavljeno, a kako kažu, javnost će o početku rada sa strankama blagovremeno biti obaveštena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here