Nove knjige: Radmila Antić – „Nikad nemoj odustati“

694

BAČKA PALANKA: Iz štamparije „Stanišić“, a u izdanju Književnog kluba „DIS“ iz Bačke Palanke svetlost dana je ugledala knjiga Bačkopalančanke Radmile Antić pod nazivom Nikad nemoj odustati.

Autorka je knjigu posvetila svojim unakama Bojani, Tijani, Miljani, Maši i Nini kao putokaz za jačanje volje i upornosti.


Mišljenje o tekstu je napisala pesnikinja Slobodanka Nikšić.

„Čitajući knjigu autora Radmile Antić, bake radosnog detinjastva, koja je ovo želela da podeli s novim pokoljenjima, a osobito sa svojim unučadima, dovodi čitaoca u jedno opušteno i radosno detinje stanje.

Čitajući priče čitalac postaje deo dečije razbibrige. Nenametljivog učenja lepog ponašanja, novih saznanja o starom.

Kroz priču, autor čitaoce uči drugarstvu, potrebi da dete bude bližnji drugom detetu. O iskonskoj želji da bude voljeno i da voli. O ljubavi, kao smislu igre, a u isto vreme i o smislu postojanja i još mnogo-čemu dobrom, što je Radmila iznedrila kroz male dogodovštine velikih junaka.

Ti mali veliki ljudi, na svojim plećima nose tragove prošlosti, a u isto vreme, otvaraju vrata budućeg, na koje ih autor ovih priča sprema, ne bi li se sposobniji i osveščeniji nego što je bila ljena generacija, hvatali u koštac s vremenom koje dolazi, i koje po želji autora treba nadići i pobediti. A biti i ostati dete“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here