Bački Petrovac: Pomoć i podrška najugroženijem stanovništvu tokom epidemije

377
Foto: opstinabackipetrovac.rs

Centar za socijalni rad je u toku trajanja vanrednog stanja usled epidemije virusom Covid -19 u Republici Srbiji, korisnicima novčane socijalne pomoći, relizovao dodelu jednokratne novčane pomoći. Pomoć su dobile 74 porodice, korisnici novčane socijalne pomoći, u iznosu od 4.000 dinara. Sredstva u iznosu od 296.000,00 dinara obezbeđena su iz budžeta opštine Bački Petrovac.


Materijalno najugroženijim gradjanima opštine, korisnicima novčane socijalne pomoći, obezbedjeni su paketi hrane i sredstava za higijenu za 74 porodice. Vrednost paketa je iznosila 2.500 dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Bački Petrovac.

[rev_slider alias=“slider-2″][/rev_slider]

 

Centar za socijalni rad je relizovao akciju dodele paketa korisanicima novčane socijalne pomoći i penzionerima korisnicima komunalnih subvencija. Akcijom je obuhvaženo 90 porodica, a podeljeno 100 paketa, hrane i sredstva za higijenu, višečlane porodice su podržane sa većim brojem paketa. Pakete je obezbedila porodica iz Bačkog Petrovca, koja je želela da ostane anonimna. Centar za socijalni rad se ovim putem se u ime korisnika zahvaljuje porodici na ovom humanom gestu.

Gradjanima koji su ostvarili pravo na novčanu socijalnu pomoć su u toku trajanja vanrednog stanja posredstvom OOCK Bački Petrovac, kol centrima opštine Bački Petrovac osnovanim pri Mesnim zajednice, i njihovim volenterima su uručeni paketi hrane i higijene koje je obezbedio Crveni krst Vojvodine u saradnji sa Vladom AP Vojvodinom. Podeljeno je 100 paketa.


Pogledaj: Bački Petrovac: Poboljšanje semaforizacije, nova oprema za pedijatrijsko odeljenje

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here