Opština Bačka Palanka: Milionske odštete za ujede pasa lutalica i u 2019. godini

2038
Foto: Pixabay

BAČKA PALANKA: Na sednici Opštinskog veća održanoj u petak (15.05.), razmatran je Izveštaj o radu Pravobranilaštva Opštine Bačka Palanka za 2019.


Ono što je problem i prethodnih godina bio, i u 2019. godini iz opštinskog budžeta izdvojena su velika sredstva za odštete za ujede pasa lutalica i povreda od pada.

Pravobranilaštvo je sklopilo pred sudom 108 sudskih poravnanja. Po osnovu ujeda pasa lutalica i povreda od pada isplaćena je ukupna suma od 7.938.000,00 dinara. U odnosu na 2018. ovaj iznos je veći za gotovo 1,5 miliona dinara.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Po pravosnažnim presudama u kojima je Opština izgubila spor, isplaćeno je 8.114.697,33. dinara računajući i troškove parničnog postupka.

„To je problem ne samo Bačke Palanke, nego cele Srbije. Ozbiljna sredstva se izdvajaju zbog ujeda pasa. Pokušavamo da preko azila u Novoj Gajdobri udomimo što više pasa“, rekao je predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Ono što je takođe istaknuto na današnjoj sednici Opštinskog veća, je da Opština Bačka Palanka trenutno nema pravobranioca. Naime, dosadašnji pravobranilac Olga Pališaški, otišla je u penziju, a na konkurs koji je Opština Bačka Palanka raspisala, niko se nije javio. Kako kažu nadležni, konkurs će biti ponovljen.


Pogledaj: Za ujede pasa lutalica u 2018. godini isplaćeno 6,5 miliona dinara

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here