Ugašen veliki požar u Novom Sadu, zahvaćene tri zgrade

1030
foto N. Karlić

Veliki požar koji je tokom noći izbio u naselju Detelinara u Novom sadu ugašen je rano jutros.

U požaru koji je izbio noćas, oko dva časa posle ponoći na krovu zgrade broj šest u Ulici Stevana Mokranjca na novosadskom naselju Detelinara, nema povređenih ali je pričinjena velika materijalna šteta. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, najpre su lokalozovali požar oko tri časa ujutro, posle čega je potpuno ugašen.

U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vatrogasnih vozila. Stanare zgrade iz sva tri ulaza, blagovremeno je evakuisala dežurna patrola pripadnika novosadskog MUP-a sa Detelinare.

Ekipa hitne medicinske pomoći novosadskog Doma zdravlja, je odmah po pozivu, oko dva časa i pet minuta po ponoći izašla na lice mesta i dežurala sve do šest časova, ali na sreću, nije intervenisala s obzirom na to da nije bilo povređenih.

Pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu su od jutros na licu mesta i istražuju uzroke požara.

RTS navodi da je u jednoj od zgrada na tavanskom prostoru eksplodirala butan boca, nakon čega se požar proširio na stanove.

Portal NS navodi da je nešto pre četiri sata u Novom Sadu došlo do odvojenog incidenta, kada je eksplodirao automobil BMW na Limanu 2, ispod Mosta slobode.

Automobil je potpuno izgoreo, na teren su izašli vatrogasci i policija.

foto: novosti.rs

Povređenih nema, dodaje NS uživo.

foto: novosti.rs

Pročitajte još:

U Šidu uhapšeno 18 migranata, boravili po tuđim vikendicama, njivama, šumama

Evo kada će građani dobiti 100 evra za koje su se prijavili

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here