„Stari grad“ drugi, baraž pod znakom pitanja

Fudbalsko prvenstvo u Vojvođanskoj ligi - Sever se ne nastavlja

816

Zbog epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, prvenstva u svim fudbalskim ligama u Srbiji su prekinuta u martu.


Nakon što je vanredno stanje ukinuto mnogo toga je nepoznato. Prvenstvo u Vojvođanskoj ligi – Sever prekinuto je nakon druge prolećne prvenstvene runde i izvesno je da nastavka ovog takmičenja neće biti. Posle odigranog sedamnaestog prvenstvenog kola, fudbaleri OFK „Starog grada“ su se našli na drugoj poziciji na tabeli koja bi im, da je takmičenje završeno, omogućila da se kroz baraž eventualno plasiraju u Srpsku ligu Vojvodina.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama,šanse Staropalančana da zaigraju baraž za moguću popunu srpskoligaškog takmičenja su zaista minimalne. Fudbaleri OFK „Starog grada“ su se nakon sedamnaest odigranih kola u Vojvođanskoj ligi – Sever našli na deobi drugog mesta sa OFK „Mladost APA“ iz Apatina sa po 34 boda uz deset pobeda, četiri remija i tri poraza, ali su zbog bolje gol razlike od Apatinaca zauzeli drugo mesto.

[rev_slider alias=“norland-1″][/rev_slider]

 

– Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, „Sloga“ iz Čonoplje će se kao prvoplasirana ekipa plasirati u Srpsku ligu Vojvodina. Napomenuo bih da će se, kako smo zvanično saznali, primenjivati pravilnik FSV i Vojvođanske lige – Sever. Osim ovih, drugih informacija nema. Dakle, trenutno je veoma, veoma izvesno da baraža za popunu Srpske lige – Vojvodina neće biti. U narednim danima, trebalo bi da se sazna kako će se sve završiti kada je u pitanju ispadanje iz lige kao i eventualna popuna Srpske lige – Vojvodina.

– Mi u klubu smo spremni na sve moguće varijante i sigurno ćemo prihvatiti svaku zvaničnu odluku nadležnih organa FSV, odnosno VFL – Sever. Za sada je izvesno da su novi članovi VFL Sever „hercegovac“ iz Gajdobre i prvak PFL Subotica, kaže Mark Nešticki, šef stručnog štaba OFK „Stari grad“.


Pogledaj: Bačka u sredu protiv Vojvodine

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here