Zvezde bačkopalanačkog fudbala koje kucaju na vrata – Strahinja Rokvić (OFK „Bačka“)

Budućnost kluba

1376

Jedan od najperspektivnijih fudbalera bačkopalanačkog prvoligaša je svakako sedamnaestogodišnji Strahinja Rokvić.


Igra na poziciji napadača i desnog krila. Predvodnik je generacije 2003. godišta, a u OFK „Bačku“ je stigao pre četiri godine iz beogradskog „Čukaričkog“ gde je proveo samo jednu sezonu. Fudbal je počeo da trenira 2011. godine u Školi fudbala „Krila Krajine“ kod trenera Milana Beljanskog.

Te 2016. godine je rukovodstvo omladinske škole OFK „Bačke“ dovelo Rokvića u klub zajedno sa još desetak veoma perspektivnih fudbalera iz okolnih klubova, kao i „Krila Krajine“ i OFK „Starog grada“, a sve sa ciljem formiranja takmičarske ekipe koja bi se borila za povratak u Kvalitetnu ligu Vojvodine.

Svoj kvalitet je ova generacija OFK „Bačke“ potvrdila ubedljivim osvajanjem prvog mesta u područnoj ligi Novi Sad, bez ijednog poraza, a u baražu za popunu Kvalitetne lige Vojvodine su Palančani samo potvrdili dominaciju. Još otkako je Strahinja Rokvić došao u OFK „Bačku“, bio je uočljiv njegov vanserijski talenat.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Najveći kvalitet Rokvića je što svojom igrom saigrače čini boljima, pravi je plejmejker. Njegov zaštitni znak su leva noga, fantastične asistencije i, naravno, golovi. Strahinja Rokvić je, košarkaškim rečnikom rečeno, ol raund igrač koji može da igra na svim pozicijama. Njegove igre nisu prošle nezapaženo pa je već zapao za oko menadžerima mnogih klubova.

Ipak, u omladinskoj školi OFK „Bačka“ ističu da je Rokvić stipendista kluba i da će sigurno jednog dana zaigrati za prvi tim OFK „Bačke“ na stadionu „Slavko Maletin – Vava“. U omladinskoj školi bačkopalanačkog prvoligaša su sigurni da će Strahinja Rokvić opravdati rad, trud i poverenje i da će biti jedan od nosilaca igre prvog tima.

Njegov sadašnji trener u OFK „Bačkoj“ Ivan Stojković za Strahinju ima samo reči hvale i ističe njegov konstantan napredak.


Pogledaj: Iskreno o „Aferi Maribor“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here