Počinje rad posle neželjene pauze

Klub klasične gitare "Akord"

413

Kako se bliži kraj epidemije izazvane Korona virusom, polako se budi svaki društveni i ostali život, među njima i kultura. Uz poštovanje mere opreza, razne kulturne grupacije kuju planove za nastavak rada.


Kako je to u Klubu klasične gitare „Akord“ reći će nam predsednik, Marko Šalić:

– Klub klasične gitare je svoju delatnost gotovo potpuno obustavio tokom epidemije i stupanja vanrednog stanja na snagu. Tokom tog perioda smo komunicirali jedino putem video snimaka na viberu, ali nismo pravili snimke koji bi išli u javnost.

– Imamo kanal na Ju-tjubu, ali nismo mogli da okupimo ekipu koja je potrebna da se realizuje i video i tonski zapis. Posle ublažavanja mera, uz poštovanje svih zaštitnih preporuka, orkestar je ovih dana krenuo sa radom, doduše ne svih osamnaest članova, nego po grupama od četiri-pet.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

– Planovi su nam, da ako ikako bude moguće, u junu napravimo neki javni nastup na otvorenom uz poštovanje svih mera opreza, da li u bašti biblioteke ili na nekom drugom pogodnom mestu. Pored živog nastupa, planiramo da napravimo i nekoliko video snimaka tokom godine, pogotovo ako ne bude moguće da se nastupa u onom obimu kao ranije, kad smo imali i po pedeset nastupa godišnje. Ali, ipak ćemo održati dovoljan broj kontakata, da mladi ne zaborave da sviraju, da imaju neki motiv za rad dok se ne stvore uslovi za najnormalniji rad iživot.

– Pored kontakata međusobno, imamo razgovore i sa pesnicima, Kulturnim centrom i drugim činiocima kulture u našoj sredini, kojima je deo programa i naš nastup. Sistem rada ne menjamo u klubu, pogotovo ne sa početnicima, jer se on pokazao kao najbolji i najefikasniji. Svakako da nas raduje približavanje kraja epidemije izazvane virusom Kovid 19, ali nam isto tako diže raspoloženje i saznanje, da se polako pokreće i život u kulturi, gde Klub klasične gitare „Akord“ zauzima zapaženo mesto.


Pogledaj: Učenici muzičke škole „Stevan Hristić“ se raduju nastupima koji ih očekuju (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here