Bez bele zastave u Beogradu

U subotu se nastavlja prvenstvo u Prvoj fudbalskoj ligi Srbije

605

Nakon pauze izazvane pojavom korona virusa, fudbaleri bačkopalanačkog prvoligaša već treću nedelju marljivo rade kako bi nastavak prvenstva dočekali što spremnije.


Svi igrači nalaze se na okupu, a stručni štab „plavih“ na čelu sa šefom Dejanom Rađenovićem uvežbava i priprema igrače za iskušenja koja ih očekuju u preostala četiri takmičarska kola.

U prvom kolu, koje je na programu 30. maja, „plavi“ će u Beogradu „na noge“ lideru na tabeli, domaćem „Grafičaru“.

– Želim prvenstveno da naglasim da sam pre svega zadovoljan fizičkim stanjem igrača, nakon iznenadne, ali velike pauze nastale pojavom korona virusa. Naime, testiranja su pokazala da su igrači, uglavnom odradili ono što je stručni štab od njih tražio tokom protekle pauze.

– Moram da napomenem, da su prve dve nedelje priprema protekle u nešto težem radu. Svi igrači su dobro podneli, ovaj deo priprema, tako da očekujem da ćemo ekipi „Grafičara“ otići u goste dosta spremni, ističe Dejan Rađenović, šef stručnog štaba OFK „Bačke“.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

O predstojećim pripremama i radu do utakmice sa liderom na tabeli, ekipom „Grafičara“, Rađenović kaže:

– Ništa značajnije nećemo menjati, radićemo istim intenzitetom, sa istim brojem treninga. Sedam dana pred utakmicu sa vodećom ekipom na tabeli malo ćemo spustiti intenzitet i obim rada, a sve sa ciljem kako bi što svežiji dočekali utakmicu sa trenutno najboljeplasiranom ekipom na tabeli. Ekipu su bar u dosadašnjemperiodu rada, na sreću zaobišle povrede, tako da će OFK „Bačka“ najverovatnije Beograđanima suprotstaviti najjači sastav.

Pred duel sa ekipom „Grafičara“, Rađenović ovako razmišlja:

– Od kako sam u Bačkoj Palanci nisam dozvoljavao nikom od igrača da se unapred preda. OFK „Bačka“ ima želju, odnosno ambicije da se vrati u Superligu. Pred nama su četiri prvenstvena kola. Raspored nije bitan kada pokušavate da se domognete Superlige. „Grafičar“ je odigrao sa nama utakmicu koja je, možda, bila jedna od najlepših u dosadašnjem delu sezone. Beograđani imaju jednu talentovanu i dobro ukomponovanu ekipu koja želi da se nadigrava.

– Idemo u Beograd sa ciljem da izvučemo pozitivan rezultat. Sigurno da nismo u prilici da pretimo lideru na tabeli, nadigravaćemo se pa neka bolji pobedi. Za nas će možda biti hendikep što se utakmica igra na veštačkoj travi na šta je naš protivnik navikao i sigurno da je sa te strane u prednosti. Na ovo gostovanje putujemo da se eventualno sa njega vratimo kući sa tri osvojena boda, zaključio je Rađenović.


Pogledaj: Ivanović i Ilić na klupi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here