OFK Bačka: Potvrditi visoke pozicije koje garantuju povratak u Super ligu

616
Foto: Printscreen/You tube, OFK Bačka

Bačkopalanački prvoligaš na pripremama je četvrtu nedelju i generalku su odigrali sa Vojvodinom iz Novog Sada.


Uspeli su da budu ravnopravni sa superligašem, koji je izjednačio u 90-om minutu.

– Zadovoljan sam učinkom momaka, mada takve utakmice ponekad mogu da daju lažnu sliku. Jednostavno, nisu imali psihičku barijeru, za razliku od utakmica sa slabijim rivalima, gde po pravilu ponestane motiva i angažovanosti. Generalno, to je hronična bolest našeg fudbala, kako igrače motivisati da iz nedelje u nedelju daju maksimum, bez obzira na snagu protivnika. Kad je ova problematika u pitanju setim se Nemaca i njihovog odnosa prema obavezama i protivniku. Dok sam igrao u inostranstvu, sa tim se nisam suočavao, i profesionalni odnos prema obavezama je bio jedino merilo vrednosti svakog pojedinca – objašnjava svohje gledište sa psihološke strane trener Dejan Rađenović.

Za razliku od većine timova, koji su prebrinuli brige oko opstanka i borbe za vrh, OFK Bačka mora odigrati na visokom nivou, uostalom kao što su igrali do prekida prvenstva.

Potsetimo da je do dolaska Rađenovića u Bačku Palanku, polovinom septembra prošle godine, zbog lošeg starta nisu ni razmišljali o povratku u među superligaše. Cenjeni stručnjak je došao u trenutku kada su bili 12. na tabeli i osvojili šest bodova. Videlo se da je ekipa bila u bodovnom i psihološkom padu.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

– Pronašli smo pravu formulu, i velikim radom i disciplinom pomerili stvari sa mrtve tačke.

Iz meča u meč smo stasavali, rasli i sazrevali. Potvrda za to je treće pozicija koja vodi dalje. Ne smemo se uspavati na lovorikama i prosuti postignuto. Odigraćemo maksimalno motivisano, punom snagom i dokazati da nam je mesto među najboljima – optimista je poznati stručnjak.


Pogledaj: Bez bele zastave u Beogradu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here