Ministar Vanja Udovičić treći put u Baču

542
Foto: Opština Bač

Ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić posetio je juče 29.05.2020. godine opštinu Bač i tom prilikom obišao Fudbalski klub „Mladost“ na Malom Baču.


Zahvaljujući novoj opremi, izgrađenoj infrastrukturi i boljim opštim uslovima za razvoj sporta u celosti, ministar Udovičić je u poslednje dve godine tri puta posetio Bač.

„Nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava i gradova širom Srbije. U poslednje dve godine kako smo pokrenuli akciju i razgovor na terenu sa čelnim ljudima treći put smo u opštini Bač, sa željom da čujemo sa kojim izazovima se suočavaju lokalni klubovi, dnevnim i operativnim problemima koje želimo da rešimo, jer nam iskustvo govori da upravo kroz živu reč, otvoren i direktan odnos možemo da pomognemo mnogo. Znamo da sa ovih terena i igrališta izrastaju najveći svetski asovi i upravo jačanjem rekreativnog i amaterskog sporta, kao i jačanjem pomoći ovakvim klubovima, omogućava se da klubovi napreduju. Gledamo da unapredimo cleokupan sport i na taj način pomažemo lokalnom, ali i republičkom sportu“.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

„Prošle godine smo zajedničkim snagama uspeli da popravimo deo fudbalske ograde na stadionu FK „Slavija“ iz Bođana. Samo u prethodnih pet godina ne da smo duplirali nego smo broj dece sa 70.000 povećali na 170.000 u obuhvatu školskog sporta i na taj način želimo da doprinesemo lokalu i roditeljima, ali i sistemu obrazovanja da deca imaju mogućnost za pravilan razvoj, ali i da se sportom bave prvenstveno rekreativno i amaterski, a onda u odnosu na njihovu ljubav i opredeljenost da uđu u sistem profesionalnog sporta“, istakao je Udovičić i dodao da osim materijalne pomoći koja je najčešće trenutna i jednokratna mnogo veću pažnju zavređuje činjenica da je za sve sportske klubove važno da se na ovakav način edukuju i informišu koje mehanizme imaju na raspolaganju kako bi se doprinelo finansiranju, ali i opremanju i jačanju sportske infrastrukture.

Predsednik opštine Bač, Borislav Antonić je prilikom posete ministra omladine i sporta izjavio kako je ponosan što Fudbalski klub „Mladost“ na Malom Baču u kontinuitetu radi od 1984. godine, a sada među svojim redovima ima oko 25 aktivnih fudbalera, koji su izuzetni momci i sportisti, koji osim o fudbalu sami vode računa i održavaju stadion i svlačionice.

„Nama kao opštini je veliko zadovoljstvo da sredstva za rad i neophodan materijal opredeljujemo u ove svrhe, jer je zdravlje naše dece oduvek bilo na vrhu lestvice prioriteta, a tako će biti i u budućnosti“, rekao je Antonić.

Ministar Vanja Udovičić se prilikom obraćalja zahvalio predsedniku opštine Bač koji je akcenat stavio na rekreativni i školski sport, povećao broj dece u obuhvatu školskog sporta i dodao da mu je drago da zajendičkim snagama nastavljamo danje pokazujući svima snažnu sinergiju između lokala i Republike.

„Kao što vidite ne pravimo razliku između prioritetnih ili manje prioritetnih velikih ili manje velikih opština, podjednako gledamo na sve klubove i zato sam danas sa ponosom došao u ovaj klub, koji je u ovom rangu takmičenja, da pomažemo i pošaljemo jasan signal i odbojci i fudbalu i ostalim klubovima da smo tu za njih i da smo svi u istoj ekipi i u istom timu“, zaključio je Udovičić.

Ministra su danas dočekali članovi fudbalskog i odbojkaškog kluba iz Bača, kojima je uručena nova sportska oprema i rekviziti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here