Crna Gora: Granice otvorene za 26 zemalja, još ne i za Srbiju

224
Фото: Pixabay

Granice Crne Gore od ponedeljka će biti otvorene za građane 26 zemalja bez karantina i samoizolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono telo, ali na tom spisku i dalje nema Srbije.


Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, takozvanog Kosova, Nemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Severne Makedonij, Irske, Češke, Finske i Estonije, a sa tim zemljama dozvoljen je i vazdušni i pomorski saobraćaj, prenosi portal CdM.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Kako se navodi, državljani Crne Gore i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u toj zemlji koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvrđena stopa aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika moraće u karantin ili samoizolaciju od 14 dana.

U Crnoj Gori će od ponedeljka biti dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, sportska takmičenja, ali na njima neće moći da prisustvuje više od 200 osoba i moraće da se poštuje mera socijalne distance.

Takođe, dozvoljen je rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dečjih igraonica, dok će vrtići svoja vrata otvoriti u četvrtak, 4. juna.


Pogledaj: Građani Srbije ipak mogu da uđu u Hrvatsku?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here