Karijeru gradi u Emiratima

Jedan od svakako najboljih fudbalera u našoj opštini, ponos naše sredine, je pouzdani štoper Saša Ivković

1499

Rođen je 13. maja 1993. godine, a fudbal je počeo da trenira u čelarevskoj „ČSK Pivari“. Naime, tada je školu fudbala čelarevskog kluba vodio njegov otac Rajko Ivković koji ga je naučio prvim fudbalskim koracima.


Njegove odlične partije u dresu Čelarevčana nisu prošle nezapaženo i Ivković 2011. godine prelazi u beogradski „Partizan“. Međutim, u slavnom beogradskom klubu Saša Ivković nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže. U naredne četiri godine proveo je na pozajmicama u „Teleoptiku“ i OFK „Bačkoj“.

Konačno, 2015. godine Ivković raskida ugovor sa „Partizanom“ i prelazi u redove superligaša „Voždovca“. U novom klubu Ivković se odmah ustalio u startnih jedanaest i po ocenama stručnjaka u sezoni 2015/16 je bio među pet najboljih štopera u Superligi Srbije.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Međutim, već u drugoj sezoni u „Voždovcu“ Ivkovića još jednom, pod čudnim okolnostima, šalju na pozajmicu u izraelski „Ašdod“. Sa ove pozajmice se vraća 2018. godine i tada prelazi u redove slovenačkog prvoligaša „Maribora“ gde konačno dobija pravu šansu da pokaže šta i koliko zna.

Ivković je u Mariboru tu priliku iskoristio na najbolji mogući način, postao najbolji pojedinac i štoper sa najviše postignutih pogodaka. Bio je proglašen najboljim igračem u polusezoni u Sloveniji. Svojim profesionalnim odnosom prema radu i klupskim obavezama, požrtvovanošću i odličnim partijama vrlo brzo je postao ljubimac navijača „Maribora“.

To se najbolje videlo krajem prošle sezone kada se Saša Ivković oprostio od Mariborčana. Leta prošle godine ovaj pouzdani štoper je prešao u ekipu „Banijas“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa kojim je potpisao višemilionski ugovor.

Jedno je sigurno, Ivković odličnim partijama možda jednog dana zasluži i dres sa nacionalnim grbom.


Pogledaj: U OFK Bačkoj zadovoljni rezultatskim ostvarenjem u derbiju

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here