Fudbalski čarobnjak

Bivši fudbaler „Crvene zvezde“ i reprezentacije Srbije Veseljko Trivunović

1598

Puno priča je ispričano o fudbaleru Veseljku Trivunoviću iz Nove Gajdobre. Pravi je čarobnjak sa loptom, svaki njegov pas kao da ima „oči“, a on je svojim iskustvom u značajnoj meri doprineo da se OFK „Bačka“ 2016. godine plasira u Superligu Srbije i time postigne istorijski uspeh.


Rođen je 13. januara 1980. godine u Banja Luci, a tokom karijere je igrao na poziciji veznog igrača. Ponikao je u Novoj Gajdobri, tadašnjem FK „Mladi zadrugar“ gde je svojim nesvakidašnjim talentom zapeo za oko ni manje ni više nego „Crvenoj zvezdi“.

U redove „crveno belih“ prelazi 1995. godine i to u omladinsku školu „Crvene zvezde“. Tu je jedno vreme bio i kapiten omladinaca „crveno belih“, ali nikad nije obukao dres prvog tima „Crvene zvezde“. Od 2001. do 2005. godine je bio na „pozajmicama“ u drugoligašima „Loznici“, „Radničkom“ iz Obrenovca i „Jedinstvu“ sa Uba.

U ova tri kluba je ostavio lepe uspomene i neizbrisiv trag. Sa „Crvenom zvezdom“je raskinuo ugovor 2005. godine i u sezoni 2005/06 nastupao za čelarevsku „ČSK Pivaru“. Naredne sezone je nosio dres apatinske „Mladosti“, a od 2007. do 2009. godine proveo je u „crveno belom“ dresu novosadske „Vojvodine“.

Nakon Novosađana dve godine je igrao u OFK „Beogradu“ (2009-2011), da bi u sezoni 2011/12 otišao u „pečalbu“ obukavši dres azerbejdžanske „Gabale“. Za „Gabalu“ je odigrao samo četrnaest utakmica, a trener tog kluba je bio bivši engleski reprezentativac Toni Adams, da bi se u sezoni 2012/13 ponovo vratio u OFK „Beogradu“.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

U sezoni 2013/14 oblači dres subotičkog „Spartaka“, a u OFK „Bačku“ prelazi 2014. godine i ostaje naredne četiri godine. U tom periodu je za bačkopalanačke „plave“ Trivunović odigrao 119 utakmica i pri tom postigao osamnaest golova. Kao što smo rekli ranije, dao je značajan doprinos istorijskom plasmanu „plavih“ u Superligu, delio je lopte na terenu kao fudbalski čarobnjak, a svojim iskustvom je bio pravi stub oslonac mlađim igračima.

Po odlasku iz Bačke Palanke u decembru 2018. godine, drugi put je obukao dres čelarevske „ČSK Pivare“, ali nije uspeo da ih sačuva od ispadanja iz Srpske lige – Vojvodina (nedostajao samo jedan bod).

Nakon toga je u četrdesetoj godini života rekao konačno zbogom igranju na zelenom terenu i okačio kopačke o klin. U šesnaestini finala Kupa Srbije u sezoni 2015/16 je OFK „Bačka“ na prepunom stadionu „Slavko Maletin – Vava“ ugostila upravo „Crvenu zvezdu“. Iako su Palančani poveli sa 1:0 golom Damira Čekovića, Beograđani su taj meč dobili sa 3:1. U finišu utakmice kada se pobednik već znao dosuđen je jedanaesterac za OFK „Bačku“, a priliku da sa jedanaest metara postigne gol svojoj bivšoj ekipi koje je bio član, ali nikada nije zaigrao u prvom timu, dobio je upravo Trivunović. Međutim, njegov šut je „pročitao“ golman Beograđana Damir Kahriman.

Poseban deo zaslužuje reprezentacija Srbije za koju je Veseljko Trivunović odigrao ukupno šest utakmica i postigao gol protiv „Izraela“. Bio je to prijateljski susret Srbije i Izraela kada su „orlovi“ 9. novembra 2011. godine u Tel Avivu savladali domaću selekciju sa 2:0, a Trivunovića je u nacionalni tim pozvao tadašnji selektor Vladimir Petrović Pižon, inače i sam nekadašnji fudbaler „Crvene zvezde“.

[rev_slider alias=“slider-3“][/rev_slider]

 

Jedan od ta dva gola postigao je i Veseljko Trivunović koji je za nacionalnu selekciju debitovao kao 30-godišnjak i ušao u drugom poluvremenu u kao rezervni igrač. Trenutno je Veseljko Trivunović nosilac UEFA B trenerske licence i počeo je da radi sa najmlađim fudbalerima u Novoj Gajdobri.


Pogledaj: Karijeru gradi u Emiratima

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here