Povređen labud na Tikvari zbrinut zahvaljujući savesnom građaninu

1687

BAČKA PALANKA: Kako BAP VESTI saznaju, na Tikvari se već nedelju dana nalazi labud koji je pod nepoznatim okolnostima povredio krilo.


Nakon povrede, za koju se veruje da se dogodila pre nedelju dana, pod nepoznatim okolnostima, labud se stacionirao u uvali prema špicu Tikvare. Labud je danima unazad bio nemoćan i nesposoban da sebi obezbedi hranu, ali su mu ostali labudovi donosili da jede.

Фотографија корисника Aleksandar Stojković

Ovu informaciju dobili smo od našeg sugrađanina, Aleksandra Stojkovića, koji je, čim je primetio povređenog labuda, konktaktirao Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, tj. tim za zbrinjavanje zaštićenih vrsta divljih životinja, kako bi se preuzele odgovarajuće mere.

„Veoma sam se zabrinuo kada sam dobio informaciju da je labud već neko vreme povređen i da niko nije ništa uradio po tom pitanju. Pozvao sam nadležne koji će ga odvesti u Zoološki vrt u Subotici gde će biti lečen. Hvala šefu tima ove institucije, Iliji Miljkoviću koji je zaista brzo reagovao.“ 

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

 

Prema navodima našeg sagovornika, prošle godine jedan od bačkopalanačkih labudova bio je bolestan i uginuo je, jer niko nije preuzeo odgovornost da se taj labud zbrine.

Da li vi osim što dolazite da uživate u njihovoj lepoti, razmišljate i o tome da njima treba naša nega, pažnja i briga, jer oni su deo naše velike zajednice u kojoj je potrebno da brinemo o onima koji to sami ne mogu?


Možda će Vas zanimati:

Bira se najlepše dvorište i balkon u opštini Bačka Palanka (VIDEO)

Jedan od retkih proizvođača rasade

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here