„Palanačka cvetna pijaca“

U Bačkoj Palanci održana treća po redu

1049

Nakon višemesečne pauze, uzrokovane pojavom korona virusa, tri bačkopalanačka udruženja „Tradicija i venčanja“, „Slovački informativni centar“ i „Front potrošača“, organizovala su 3. „Palanačku cvetnu pijacu“.


„Pijaca“ je održana prošle srede (3. jun) u delu glavne bačkopalanačke ulice – Kralja Petra Prvog, i bila je izuzetno dobro posećena. Jedan od razloga što je posećenost bila velika, svakako je i zavidan broj izlagača, koji su stigli iz mnogih krajeva Srbije.

Neki izlagači, prvi put su se pojavili u Bačkoj Palanci.

– Uloženo je mnogo truda i napora, da se i pored brojnih teškoća, organizuje ova manifestacija. Delili smo pozive, dogovarali se sa ostalim organizatorima ovakvih i sličnih manifestacija oko termina, i mislim da je taj naš trud urodio plodom. Privukli smo za  sadašnje prilike zavidan broj izlagača, što nas organizatore zaista raduje.

– Posebno smo zadovoljni posetom. Naime, od jutarnjih časova, kada je pijaca počela da radi, pa sve do njenog završetka, veliki broj građana je posetio ovu manifestaciju, pod otvorenim nebom. Svakako da treba reći, da su izlagači stigli čak iz Kragujevca, Vrnjačke Banje, Vlasotinca. Mi, koji ovo organizujemo, nastojimo da svaki sledeći put dođe neki novi – zanimljiviji izlagač, koji će potencijalnim kupcima, ponuditi nešto što nema u Bačkoj Palanci.

– Ovaj put smo uspeli privući preko 30 izlagača, a učinili smo sve da se oni što prijatnije osećaju u našem gradu. Neki od njih su ovde prvi, a neki treći put. Zanimljivo je da su svi oni, puni lepih utisaka, i predložili su nam da ova manifestacija, u buduće, traje dva – tri dana.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

– Videćemo, ako se stvore uslovi za to, možda od jeseni izađemo u susret njihovim željama. Ovo pre svega iz razloga, što mnogi izlagači dolaze iz daleka, a uz to ovakve i slične manifestacije u drugim gradovima traju upravo, dva – tri dana – kaže Mirjana Stanišić, iz Udruženja „Tradicija i venčanja“.

Osim cveća, potencijalnim kupcima, ponuđeni su i drugi prizvodi, odevni predmeti, slatkiši, saksije…

– Potrudili smo se pre svega, da dovedemo izlagače, koji će ponuditi svoje proizvode, koje će njihovi kupci moći da korist u dvorištu, za sređivanje enterijera itd. Ta raznolikost ponude, poznato nam je iz prethodno održanih cvetnih pijaca, prija našim sugrađanima. Koliko smo uspeli da saznamo iz razgovora sa posetiocima, prija im ovako širok asortiman robe, koji je ponuđen sa cenama koje su niže nego u prodavnicama – naglašava Mirjana Stanišić.

Fantastični utisci

Jedan je od onih, koji je prvi put izlagao na „Palanačkoj cvetnoj pijaci“, održanoj protekle srede, bio je Dejan Dimitrijević.

– Rasadnik „Resava“ iz Resavske pećine, već četrdeset pet godina se bavi gajenjem rasadničke proizvodnje – cveća i voća. Naš rasadnik je, prvi ovakve vrste u Srbiji. Nudimo kupcima, baš retke vrste, pre svega voća. U našoj ponudi su biljke koje ne smrzavaju, i višegodišnje su. Danas smo ovde, između ostalog doneli nar, japanske jabuke i kruške, baštenski takozvani sibirski limun, zatim kanu, zimzelene magnolije.

– Dosta Bačkopalančana je kupovalo proizvode Rasadnika „Resava“, u Novom Sadu i Somboru, pa je i to jedan od razloga što smo danas ovde. Čak su me neki od tih kupaca i prepoznali. Drago mi je da sam ovde, zbog Bačkopalančana, koji su uverio sam se danas, jedan veoma prijatan i gostoljubiv narod – rekao je Dejan Dimitrijević.


Pogledaj: Sač fest u Novoj Gajdobri zakazan za kraj avgusta (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here