Bačkopalanački školarci prvi gosti na Goču posle korone

836
foto: Novosti

Posle gotovo tromesečnog praznog hoda zbog vanrednog stanja i epidemije kovidom-19, na planini Goč poviše Kraljeva ovih dana spremno su dočekani prvi gosti u objektima Dečjeg odmarališta „Goč“ – paviljonu „Gočko“ i objektu „Dobre vode“.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Na ovu pitomu, šumovitu planinsku lepoticu, na rekreativnu nastavu u prirodi pristiglo je više od 200 osnovaca i njihovih nastavnika iz dve beogradske i jedne škole iz Bačke Palanke. Jedan deo učenika smešten je u „Dobrim vodama“, a drugi u novoizgrađenom paviljonu dečjeg odmarališta, i to na mestu nekadašnjih baraka u kojima su brojne generacije đaka, ne samo iz Kraljeva, tokom minulih 40 godina boravile na školskim zimovanjima, letovanjima i takozvanoj nastavi u prirodi.

– A, što se tiče predstojećeg letsnjeg perioda, poznato je da Goč pruža idealne uslove za pripreme sportskih ekipa i održavanje sve popularnijih kampova i tu već imamo rezervisane termine. Sve slobodne kapacitete rado ćemo obezbediti za organizovano letovanje mališana – kaže Ivan Milić, direktor Dečjeg odmarališta „Goč“.

U smeštajnim objektima ove ustanove preduzete su sve neophodne epidemiološke mere za bezbedan boravak gostiju. Kako saznajemo, veliko interesovanje vlada za boravak u novom, savremenom odmaralištu. Ovaj objekat, na 1.700 kvadratnih metara, raspolaže sa 38 komfornih soba sa zasebnim kupatilom u kojima je ukupno 160 kreveta, moderni TV uređaji i prateći sadržaji.

EDUKACIJA

U objektima Dečjeg odmarališta na Goču će, kako je bar najavljeno, krajem jula biti organizovan sedmodnevni besplatni kamp za edukaciju dece obolele od dijabetesa – tipa jedan, u organizaciji Saveza društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti. Tako će na ovoj planini po jedanaesti put boraviti mališani na insulinskoj terapiji, uzrasta od 10 do 18 godina, iz gradova širom Srbije.


Možda će Vas zanimati:

Digitalne platforme i alatke za zanimljivije učenje (VIDEO)

„Ipak je skromnost vrlina!“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here