Našao 2,7 miliona dinara, vratio vlasniku i odbio nagradu

885
Foto: Screenshot/RTS

Tridesetdevetogodišnji Vojkan Rajmirović, konobar u Kruševcu, pronašao je torbicu sa 2,7 miliona dinara i vratio vlasnicima. U znak zahvalnosti ponuđena mu je novčana nagrada, koju je odbio.


Zaboravni gosti sedeli su u bašti. Kada su popili piće i otišli, Vojkan je primetio torbicu na stolici, prenosi RTS.

„Uzeo sam torbu, bila je preteška i ostavio je kod mene u nadi da će se neko vratiti. Međutim, prošlo je par sati, niko se nije javljao, ja sam morao da završim smenu i kad sam otvorio torbu, imao sam šta da vidim. Jedino što je preostalo je da pozovem policiju“, priča Rajmirović.

Dok je on davao izjavu u policiji, vlasnici, koji se bave otkupom voća i povrća, tražili su izgubljeni novac. Novac je vraćen, a nalazaču ponuđena nagrada.

[rev_slider alias=“lela_koz_salon-„][/rev_slider]

 

„Na osnovu čega ja da uzmem 15 odsto. Za tri sata čuvanja tašne. To je veliki novac. Malo mi je čudno što stižu poruke, što svi zovu, prijatelji, kolege i kasnije naravno ministar Nebojša Stefanović koji se zahvalio u ime predsednika i celog kabineta“, navodi Rajmirović.

„Ponosni smo na njega. Kažu da ne postoji pošten konobar, ali evo ovo je situacija gde ste videli da postoji“, kaže konobar Milan Srdić.


Pogledaj: Policija ga sprečila da izgovori sudbonosno „da“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here