Zoran Ramić traje preko tri decenije na fudbalskim terenima

Već pune 74 godine traje i opstaje Fudbalski klub Borac iz Obrovca

1675
Foto: Pixabay/Ilustracija

Za svo to vreme, njegov dres nosilo je na stotine i stotine igrača, od koji su se neki vinuli i do nastupa u prvoligaškoj konkurenciji u nekadašnjoj Jugoslaviji, poput Mileta Tešića i Stevana Milovca, ili do superligaškog društva u 21. veku, što je učinio Momčilo Ramić.


Ipak, niko od njih nije bio aktivan toliko dugo kao vezni igrač Zoran Ramić Rama (48), koji na terenima traje već više od tri decenije.

– Danas već davne 1988. godine, registrovan sam za bačkopalanački OFK Stari grad, koji je osnovan dve godine pre od mog dolaska u klub – rekao je Zoran Ramić. – Igrao sam sa specijalnim lekarskim pregledom, nisam krenuo od pionira, a preskočio sam i kadetsku, kao i omladinsku konkurenciju i počeo da igram u seniorskom timu.

Nakon odlaska iz OFK Stari grad, stariji od braće Ramić bio je prvotimac u još 12 vojvođanskih klubova. Nastupao je ČSK-u iz Čelareva, novosadskom Kabelu, Borcu iz Obrovca, Proleteru iz Karađorđeva, Radničkom iz Ratkova, tovariškoj Vojvodini, Bačkoj iz Bačke Palanke, Tvrđavi iz Bača, Kulpinu, Budućnosti iz Mladenova, OFK Binguli i Jedinstvu iz Ljube. U nekima od njih igrao je i u po dva perioda svoje duge karijere.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

– Pamtim ulaske u više rangove i osvojene pehare u takmičenjima za Kup s ekipama iz Karađorđeva, Tovariševa i Mladenova. Istakao bih i činjenicu da sam u svakom od tih 13 kolektiva nastupao standardno i to u veznom redu, svejedno da li napred ili u defanzivi. I još uvek nisam završio igračku karijeru.


Pogledaj: Počele pripreme


Više od deset leta unazad, popularni Rama nosi dres Jedinstva iz Ljube. Igrao je za taj sremski klub i u prošloj, zbog virusa korona -nezavršenoj sezoni. Na pitanje do kada još misli da aktivno igra fudbal, Zoran je odgovorio:

– Iskreno rečeno, još ni ne pomišljam da kopačke okačim o klin. U toku narednih dana trebalo bi da se čujem s čelnicima Jedinstva oko početka priprema za novu takmičarsku sezonu u Opštinskoj ligi Šid. Živim sportski, a treninzi i igranje utakmica ni najmanje mi ne pričinjavaju teškoće. Još uvek, hvala Bogu, uspešno mogu da se nadmećem s mladićima koji su po 15, 20, pa i 30 godina mlađi od mene. Sve dok procenim da to mogu da izdržavam – igraću. – poručio je 48-godišnji Zoran Ramić Rama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here