U subotu poslednje kolo PFL: Bačka i Metalac na vratima elite

651

Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučio je da proširi Superligu na čak 20 klubova, što znaći da će iz Prve lige u elitu plasirati četiri tima.

Kolo pre kraja prvoligaškog fudbalskog karavana situacija je potpuno jasna. Grafičar i Zlatibor su se plasirali u Superligi, a ako osvoje barem bod u elitu će i fudbaleri Bačke iz Bačke Palanke i Metalca iz Gornjeg Milanovca. Ako kojim slučajem da fudbaleri Bačke ili Metalca u okršajima sa Radničkim iz Pirota ili Novom Pazarom izgube na svom terenu, što je malo verovatno, a Kolubara pobedi, odna bi Lazarevčani u Superligu, jer imaju bolji međusobni skor i od Palančana i Milaniovčana. Međutim, moguće je da i posle završetka nadmetanja dođe do promena, jer je FSS doneo odluku da se u slučaju da neka od ekipa koja je stekli pravo da igra u eliti odustane u viši rang će tim koji najviše plati, što praktično znači da i trenutno predposlednji tim prvoligaškog karavana Budućnost iz Dobanovaca sledeće sezone može da igra u Superligi (poslednjeplasirana ekipa Smedereva će zbog nameštanja utakmice ispasti).

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Uveliko se priča da će trenutno prvoplasirana ekipa Grafičara, koja je filijala Crvene zvezde, odustati od Superlige, jer nema stadion, a ni prema propozicijama, mada je to diskutabilno, ne može da igra u istom rangu sa “ starijim bratom”.

Od naredne sezone i u Prvoj ligi takmičiće se 20 klubova, pravo da igraju u ovoj konkurenciji izborili su: Železničar , Pančevo (Vojvodina), Borac 1926, Čačak (Zapadna Srbija), Jagodina (Istočna Srbija) i IMT (Beograd), a za još jedno mesto konkurišu: Radnički (Zrenjanin), Radnički (Sombor), Loznica, Budućnost (Popovac), OFK Beograd, BSK (Borča)…


Možda će Vas zanimati: Rađenović: Meč u Gornjoj varoši zahtevniji od derbija sa RFK Grafičarem

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here