Dunavski bal otkazan, 7. jul će ipak biti obeležen

Sa sednice Opštinskog veća

4674

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća, poslednjoj u ovom sazivu lokalne vlasti, javna preduzeća i ustanove uskladili su svoje finansijske planove za rebalansom opštinskog budžeta. 


Između ostalog, utvrđen je predlog Rebalansa budžeta Turističke organizacije Opštine Bačka Palanka koji podrazumeva vraćanje 3.655.000 dinara u tekuću budžetsku rezervu, koji su bili predviđeni za održavanje manifestacije Dunavski bal.

„Situacija oko virusa covid-19 u celoj zemlji dovela je do odlaganja i otkazivanja pojedinih manifestacija. Neke od njih su se mogle odložiti za avgust ili septembar, ali Dunavski bal je vezan za datum 7. jul. Mi ćemo taj dan obeležiti, a ako ipak u narednih 20 dana situacija sa korona virusom bude bolja, sredstva postoje i organizovaćemo manifestaciju“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

On je dodao da su na današnjoj sednici raspodeljena sredstva javnim ustanovama u opštini Bačka Palanka s obzirom da je i rebalans budžeta usvojen, te da preduzeća i ustanove mogu nesmetano da raspoređuju sredstva koja su im opredeljena.

U Izmeni plana investicija JKP „Komunalprojekt“-a za 2020. godinu, dodate su dve nove pozicije. Radi se o izgradnji bunara u Tovariševu, za koju je deo sredstava opredelila Pokrajina, deo Opština Bačka Palanka. Ukupna vrednost sredstava je 15 miliona dinara. Druga investicija koja se našla u Izmeni plana je treća faza izgradnje fekalne kanalizacija u Mladenovu za šta je opredeljeno 10 miliona dinara.


Pogledaj: Počela rekonstrukcija tranzitnog puta kroz Bačku Palanku

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here