Skup potomaka ratnika Srbije

U Obrovcu

526

Dana 08. juna u prostorijama porte Srpske pravoslavne crkve održan je 14 po redu skup i proslava Udruženja saveza potomaka ratnika Srbije i parastos borcima ratova 19-121920. za Mesnu zajednicu Obrovac.


Ovom skupu su prisustvovali i potomci solunskih ratnika. Treba istaći da u Obrovcu postoji spomen ploča na Zdravstvenoj stanici Obrovac poginulim Solunskim dobrovoljcima, njih 46 čiji su potomci i na ovom skupu bili prisutni.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Posle održane službe – parastosa od strane obrovačkog sveštenika Miroslava Tronkolovića, sve prisutne je pozdravio predsednik ovog Uduženja, nekadašnji direktor osnovne škole u Obrovcu, Stojan Temerinac. Uz razgovor i priču sa gostima, evocirana su sećanja i priče starijih pogotovo iz 2. svetskog rata i kasnije, a govor o seobama srpskog naroda izneo je Stojan Temerinac.

Ovu akciju organizovali su Mikica Jovin, predsednik Crkvenog odbora, Zdravko Radivojkov, Đorđe i Lazar Jovin kao i Ozren Temerinac. Zajednički su ručak organizovali prisutni uz pomoć Slavka Jandrića. Za 2021. godinu organizator će biti novoizabrani kum ovog skupa Lazar Jovin.


Pogledaj: Zašto se Srbi prezivaju na –ić

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here