Hoće ga i petice i medalje

Stefan Pavlović - đak generacije i uspešan sportista

849

Ispratili smo još jednu generaciju osmaka. Imali su kao i svaka prethodna generacija svoje perjanice — učenike sjajnih dometa i rezultata u učenju.


Ove 2019/2020. školske godine đak generacije u osnovnoj školi „Zdravko Čelar“ Čelarevo je Stefan Pavlović (8-1), učenik koga krasi odlično učenje i izuzetno vladanje.

Nenametljiv je, vrlo bistar i talentovan dečak. Stefan je i izuzetno uspešan sportista koji na takmičenja odlazi uglavnom po medalje.

U svet karatea je zakoračio 2011. godine. Od tada je bio na 50 takmičenja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Na prvenstvima Srbije osvojio je 5 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Na međunarodnom turniru RODAKUP, u pojedinačnoj konkurenciji, 2018. zauzeo je 3. mesto, 2019. ZAGREBKUP, takođe 3. mesto. Kao kadet učestvovao je na Svetskoj ligi mladih Umag 2019. i Venecija 2019.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Od 2017. član je reprezentacije Srbije. Najveći uspeh je učestvovanje na Evropskom prvenstvu za kadete u Budimpešti 2020. gde je kao kata tim reprezentacije Srbije osvojio 3. mesto.

Ima još dosta turnira gde je on učestvovao i osvajao medalje – nabrojali smo najvažnije. Godine 2015. Stefan je izabran za najboljeg perspektivnog sportistu Opštine Bačka Palanka. On sa osmehom propraća pitanje, da li ima strogog trenera? Karate klub “Tikvara” gde Stefan trenira vodi Ivan Kunevski, koji veoma ceni njegovo toliko angažovanje i trud u sportu. Stefanu ne smeta da bude odličan učenik 8. razreda, da ide na takmičenja iz bilogije, matematike i hemije i da posle škole svakodnevno ide na treninge.

Ostaje mu vremena i za fudbal, a i za igru sa drugovima iz razreda. Nadamo se da će u narednim godinama Stefan ređati petice u dnevniku, osvojiti još puno medalja i ostvariti plasman, sa svojim klupskim drugovima ili reprezentacijom, na velika takmičenja poput Evropskog i Svetskog prvenstva, a zašto ne i Olimpijade. Iskreno i od srca mu to želimo!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here