Korona u Srbiji – Lekari iz Kragujevca stigli u Novi Pazar, Zlatiborski okrug beleži dramatičan rast broja zaraženih

881

Ljajić: Dva zaražena muškaraca iz Sjenice preminula jer ih NISU PRIMILI U UŽIČKU BOLNICU

Ministar Rasim Ljajić je potvrdio informacije da su dva muškarca starosti 46 i 53 godine iz Sjenice preminuli nakon što ih nisu primili u užičku bolnicu.

– Ljudi su mi rekli da se radilo o nesporazumu i da su u Užicu mislili da u Sjenici postoji odeljenje za smeštaj, ali taj smeštaj je samo za one sa sela da bi mogli da prespavaju i zatim da se transportuju u Užice ili Beograd – rekao je Ljajić.

Raste broj zaraženih na KiM

U srpskim sredinama na KiM, posle tri nedelje bez zaraženih korona virusom, broj inficiranih dostigao je 25, potvrdio je u sredu epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandar Antonijević. On je naglasio da je za sada situacija pod kontrolom.

Stigla pomoć u Novi Pazar

Grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije stigla je juče popodne u Novi Pazar, gde će pomoći svojim kolegama u Opstoj bolnici da se izbore sa povećanim brojem zaraženih korona virusom.

Direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je novinarima da je ta ustanova organizovala pored svojih, i specijaliste iz drugih opštih bolnica – iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Kruševca, Kraljeva, Gornjeg Milanovca.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević i Koordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek ispred bolnice u Novom Pazaru.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević i Koordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek ispred bolnice u Novom Pazaru

Zlatiborski okrug beleži DRAMATIČAN RAST broja zaraženih

Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice pokazuje da se korona virus u Užicu ne smiruje, ali i da neke druge opštine Zlatiborskog okruga postaju žarišta epidemije.

Sa novih 65 slučajeva broj zaraženih u najvećem okrugu Srbije popeo se na 494, s tim što je u saldu obolelih juče duplo više građana nego istog dana prethodne sedmice do kada je, računajući period od 15. marta, bilo 242 pozitivnih na koronu.

Užice je novo žarište korona virusaFOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA
Užice je novo žarište korona virusa

U mestima u kojima je proglašena vanredna situacija uvode se zabrane i restrikcije

Vlada Srbije juče je propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19 u onim gradovima i opštinama u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Koje zabrane i restrikcije se uvode u gradovima i opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija, pročitajte u odvojenoj vesti.

Vesić: U Beogradu je najteža situacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da je činjenica da je u Beogradu najteža situacija i da glavni grad ima najviše zaraženih korona virusom.

– Mi smo se uspešno izborili sa prvim talasom i sačuvali naš zdravstveni sistem – rekao je Vesić i dodao da virus nije nestao sa toplim danima, kao što su neki epidemiolozi očekivali, te da moramo da naučimo da živimo sa njim.

Ispred Infektivne klinike u BeograduFOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA

Ispred Infektivne klinike u Beogradu

Dr Kon: Svakog koga sretnete možete da smatrate zaraznim od korone

Aktivnost korona virusa je sve veća i nalazimo se u maksimumu koji će trajati makar još nedelju dana.

Ove podatke izneo je večeras epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, gostujući u Dnevniku RTS. Prema njegovim rečima, povećan broj težih slučajeva i pacijenata na respiratorima posledica je povećane aktivnosti virusa.

Kako izgleda letovanje u grčkom hotelu-karantinu

Srpski turisti koji su odlučili ove godine da uprkos pandemiji korona virusa u svetu letuju u Grčkoj muku muči prelazak granice jer mogu da uđu isključivo preko jednog graničnog prelaza. Od 1. jula im je neophodan i kju-ar (QR) kod, a mnoge je strah da bi letovanje moglo da im presedne ako se zaraze koronom.

Korona hotel karantin u GrčkojFOTO: TV MEGA / SCREENSHOT
Korona hotel karantin u Grčkoj

Ukoliko se ustanovi da je neki turista pozitivan na koronu on će automatski biti prebačen u „karantinske hotele“, neke od smeštajnih objekata koji su od ranije određeni u ovu svrhu. Naravno, pod uslovom da ne zdravstveno stanje obolelog ne zahteva bolničko lečenje.

Brazil testira vakcinu za kovid

Potencijalnu vakcinu za korona virus koju je razvio kineski „Sinovak“ testiraće u Brazilu 12 istraživačkih centara u 6 brazilskih država, rekao je juče guverner države Sao Paolo Žoao Doria i dodao da lokalna zdravstvena agencija mora da odobri ispitivanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here