Provodovskom svi gledali u leđa

Na stazi „Gajić“ u mestu Globare kod Kruševca, održane moto – kros trke

690

Po gotovo nesnosnoj vrućini, na stazi „Gajić“, u mestu Globare kod Kruševca održane su prve ovogodišnje moto – kros trke, koje su bodovane za državno prvenstvo.


Ovo je ujedno bilo i međunarodno takmičenje, jer se bodovalo za Balkanski šampionat. Na trkama je učešće uzelo blizu 100 takmičara, iz Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Federacije BiH, Mađarske i Srbije.

Na moto – krosu u Globarama, nastupila su četvorica vozača bačkopalanačkog „BAP racing teama“ – braća Relja i Feđa Kuzman, Vlatko Provodovski i Danilo Crnjanski.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Četrnaestogodšnji Relja, uspeo je na kraju da zauzme drugo mesto u klasi MX – 85, dok se sedamanestogodišnji Feđa, u konkurenciji 23 takmičara, našao u „zlatnoj sredini“. Feđa je nastupio u klasi MX – 2. Vlatko Provodovski je još jednom potrdio da spada u red naših najboljih moto – kros vozača u klasi MX – S. Naime, Vlatko se okitio titulom pobednika na prošlonedeljnim trkama. Na taj način je pokazao svima, da će u ovoj sezoni biti jedan od glavnih pretendenata, za osvajanje laskave šampionske titule. Danilo Crnjanski je zauzeo četvrto mesto, u klasi MX – 80. Vredi napomenuti, da Danilo od ove sezone vozi u jačoj klasi, od one u prošloj godini (MX – 65), kada je bio vice – prvak Srbije. Upravo zato se od njega, pravi rezultati mogu očekivati tek kasnije.

Trojici najbolje plasiranih takmičara u svim kategorijama kako u nacionalnom šampionatu, tako i u trkama za balkansko prvenstvo, dodeljeni su pehari i robne nagrade.

Po kalendaru AMSS, naredne toto – kros trke biće održane 30. avgusta,


Na trkama održanim u Globarama, takmičari bačkopalanačkog „BAP racing teama“, još jednom su pokazali da spadaju među najbolje u našoj zemlji.

-Ako se po jutru dan poznaje, onda će naši vozači i u sezoni koja je pred nama, biti među najboljima u Srbiji. Moram i ovaj put da istaknem, da zbog teških uslova za rad i treniranje, kao i pandemije korona virusa, vozači našeg kluba, nisu trenirali koliko su želeli, i koliko su trebali. Kada se ovo ima u vidu, rezultati ostvareni na stazi „Gajić“, još više dobijaju na značaju. Koristim priliku da se zahvalim Branislavu Šušnici, predsediku opštine na svesrdnoj podršci i pomoći – kaže Zdravko Crnjanski. predsednik „BAP racing teama“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here