Trenutno zaražena 33 korisnika domova za stare, na snazi nove mere u Beogradu

1112
Foto: Profimedia

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je jutros da su 33 korisnika domova za stare trenutno zaražena, od kojih je najviše korisnika doma iz Petrovaradina. Od danas na snazi su i nove mere za Beograd.


Na zalihama više od 200.000 testova za koronavirus, stiže još.

Srbija trenutno na zalihama ima više od 200.000 testova za korona virus, za sedam dana stiže i nova količina, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić kaže da ne postoji problem sa njihovom nabavkom.

Ona je za TV Prva rekla da Institut „Batut“ stalno procenjuje i šalje određeni broj testova gradovima u Srbiji.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

U Beogradu od danas mere, odmah i kontrole.

Mere koje je Vlada Srbije usvojila za Beograd posle uvođenja vanredne situacije stupile su na snagu danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da je reč o četiri mere koje su uvedene na dve nedelje i da, ukoliko ih se svi budemo pridržavali, sigurno neće biti potrebe za uvođenjem novih mera.

Kako je pojasnio, kada je u pitanju nošenje maski, jedina koja može da napiše kaznu je nadležna Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, ali to ne znači da Komunalna milicija neće asistirati i pomagati ljudima koji rade u toj inspekciji.


Pogledaj: Preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije


Trenutno zaražena 33 korisnika domova za stare

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je jutros da su 33 korisnika domova za stare trenutno zaražena, od kojih je najviše korisnika doma iz Petrovaradina.

Svaki novi korisnik doma mora da uradi pi-si-ar test na korona virus, nakon čega ide 14 dana u izolaciju, rekao je za RTS Đorđević.

On je naveo da se dešavalo da oni nakon pet-šest dana pokažu simptome.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here