Protesti u više gradova, suzavac i juriš Žandarmerije ispred Skupštine

625

Ispred Skupštine Srbije i večeras se nalaze građani nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti. Sukobi su izbili pošto su demonstranti pokušali da probiju ogradu na ulazu u zgradu parlamenta. Kako dopisnik RTS-a iz Novog Sada javlja, večeras su kamenicama razbijena vrata na ulazu u RTV kao i ulaz u prostorije SNS-a u Stražilovskoj ulici.

Potisnut deo demonstranata

Reporter RTS-a nalazi se na uglu Kosovske i Palmotićeve ulice. Tamo je veliki broj demonstranata pobegao zbog topovskih udara i policije koja potiskuje demonstrane.

Protest je bio miran dok, kako reporter RTS-a kaže, demonstranti nisu počeli da gađaju policiju svetlećim raketama. Policija je tada krenula u akciju.

Ispred Predsedništva mirno

Kako reporterka RTS-a javlja, ispred Predsedništva Srbije je mirno – nema nikoga osim naše ekipe i kordona policije.

U Novom Sadu povređen snimatelj RTS-a

Ekipa RTS-a koja prati protest u Novom Sadu je napadnuta. Povređen je snimatelj. Dopisnik RTS-a iz Novog Sada Milan Srdić kaže da su ih pojedini demonstranti napali kada su videli mikrofon RTS-a.

Suzavac ispred skupštine

Ispred Skupštine Srbije ispaljen je suzavac. Reporterka RTS-a sa lica mesta javlja da su ispred Skupštine letele kamenice, dimne bombe, baklje.

Policija je potisnula demonstrante delom prema Skupštini grada, a delom ka Trgu Nikole Pašića. Plato ispred Skupštine je čist.

Suzavac isprer Skupštine (foto: RTS/Rade Maroević)

Građani su se okupili ispred Skupštine Srbije, gde je sinoć bilo više incidenata tokom protesta. Njih su dočekali policijski kordoni.

Pored lidera Saveza za Srbiju, njihovih pristalica, ispred skupštine se nalaze i desničari i „Suverenisti“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here