Krizni štab odlučuje o novim merama, vanredno u više od 20 opština i gradova

1186

Zbog loše epidemiološke situacije, Krizni štab treba da odluči o novim merama kako bi se usporilo širenje koronavirusa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će najverovatnije biti uvedena dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas.


Na Kosovu i Metohiji 214 novozaraženih

U sredu je na Kosovu i Metohiji registrovano 214 novih slučajeva infekcije koronavirusom, što je prvi put od početka pandemije da u jednom danu bude više od 200 novoobolelih. Istovremeno su preminule još četiri osobe, što je ukupno 86.

Kon: Izgubili smo poverenje zbog nekoherentnosti

Kon je istakao da više ne mogu da budu nekoherentne izjave o koronavirusu kao do sada, jer je potrebno jasno i javno saopštiti građanstvu šta može da se dogodi.

„Poverenje smo izgubili zbog nekohernetnosti, različite priče i pričanja svega što pročitamo i o čemu razmišljamo“, naveo je Kon i dodao: „Ovo je posao epidemiologa, mreže instituta i zavoda i vreme je da kompletno preuzmu svoj posao i to što pre“.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

„Protiv policijskog časa smo, da li je to greška ili ne videćemo“

Suština je zabrana kontakata, a najjednostavnija mera je policijski čas protiv koje smo svi iz medicinskog dela, kaže Kon i dodaje da „ima možda pojedinaca koji bi to insistirali“.

„Da li je to greška ili ne to ćemo videti tek posle, jer potpuno zatvaranje Beograda omogućilo bi bar tokom vikenda da tog prenosa nema“, rekao je Kon i dodao da će definitivnu odluku doneti Krizni štab na sednici u 12 časova.

Odluka će biti svakako zabrana javnog okupljanja i tu nema dileme, poručuje Kon.

Kon: Situacija u Beogradu vrlo ozbiljna

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna, a u nekim momentima ima tendenciju da bude vanredno kada je reč o mogućnosti prijema zaraženih.

Naveo je da je u Beogradu oko 1.500 ljudi hospitalizovano sa jučerašnjim danom.

Ukazao je da ta ozbiljna situacija u Beogradu zahteva dodatnu spremnost, kovid bolnica u Areni se otvorila, a i Banjica ulazi u kovid sistem.

„Postoje još dodatni kapaciteti. Sa ovom brzinom punjenja to je za svega nekoliko dana“, rekao je Kon.


Pogledaj: Porast obolelih u Vojvodini, najteže u Novom Sadu – novih 60 zaraženih

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here