Porast obolelih u Vojvodini, najteže u Novom Sadu – novih 60 zaraženih

811
Foto: Pixabay, ilustracija

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 07.07.2020. godine, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2.107 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 778, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.


U poslednjih 24 sata u Vojvodini su registrovana 122 nova slučaja, među kojima je 60 iz Novog Sada. U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u svim okruzima u Vojvodini. Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvoavao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Zdravstveni sistem AP Vojvodine je pod sve većim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja. U COVID sistem dodatno se uključuje još pet bolnica iz AP Vovjodine, a za potrebe lečenja blažih i umereno teških slučajeva.

Epidemiološka situacija u AP Vojvodini i je nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Gradu Novom Sadu.


Pogledaj: Vanredno obraćanje – Stefanović: Policija je bila izložena linču

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here