Dr Slađana Petrović Ćika: Doktorka koja je uzela odmor da bi volontirala u bolnici u Novom Pazaru

1297
Foto: srbija24

Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je rešila da se uhvati ukoštac s 374 pacijenta zaražena koronavirusom koji se leče u Novom Pazaru.


Uz reči „Ja ću svoj odmor da koristim kako želim“ pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze, gde je samo u prethodna 24 sata preminulo četvoro pacijenata.

Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvetlijih primera lekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji.

O ovoj odluci nije želela nikome da priča, a javnost je za to saznala nakon što je to njena ćerka objavila na Tviteru.

– Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama – napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Foto: srbija24.com

Dr Petrović Ćika juče nije želela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih ž.rišta korone u Srbiji.

– Vratila sam se iz treće smene. Došla sam iz privatnih razloga, ali sada nije trenutak da pričam o tome. Možda jednom kad sve ovo prođe – rekla je skromno za Kurir.

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dve godine provela na ratištu u Krajini.

Foto: srbija24.com

– Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka – rekla je za Kurir njena majka Gordana Petrović.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

– Starija ćerka joj je takođe lekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba – dodala je Gordana.

 

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here