U danu za nama od korone 12 umrlih, 279 novoobolelih, 154 na respiratoru

510

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je juče da je u protekla 24 sata 12 osoba umrlo od posledica kovid-19, a od 6.915 testiranih registrovano je 279 novoobolelih, 154 osobe na respiratoru. 


Nikolić: U Štrpcu epidemiološka situacija složena

Nakon što se u Štrpcu broj zaraženih naglo povećava, predsednik ove opštine, na samom jugu Kosova i Metohije, Bratislav Nikolić na svom Fejsbuk nalogu poručuje meštanima da poštuju sve donete mere u borbi protiv Kovid-19.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

„U Štrpcu su pre nekoliko dana registrovani prvi slučajevi ove bolesti. U početku se radilo o pet slučajeva ali je danas taj broj veći. U ovom trenutku mogu da konstatujem da je epidemiološka situacija u našoj opštini pod kontrolom ali veoma složena jer se sve veći broj ljudi sa simptomima javlja Domu zdravlja“, navodi Nikolić.

U KCV-u 219 pacijenata, Sremska Mitrovica novo žarište

„Nažalost i dalje beležimo trocifreni broj novoobolelih svaki dan, i ono što zabrinjava jeste da svi mi očekujemo da će taj broj tokom ove nedelje još rasti s obzirom na sve što e dešavalo u prethodnim danima. Osim Novog Sada i Vrbasa koji su kritični, pojavljuju se i drugi gradovi sa velikim brojem obolelih, pre svega Sremska Mitrovica, Subotica i Plandište“, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.


Pogledaj: Sve veći broj pacijenata u Kovid ambulanti u Bačkoj Palanci (VIDEO)


„Trenutno u Kliničkom centru imamo 219 pacijenata koji se leče, 19 njih je na respiratoru. Svi pacijenti imaju srednju do izrazito tešku kliničku sliku, a većina je na kiseoničnoj potpori“, rekao je Gojković.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here