AKTUELNO: Raste broj obolelih, nove bolnice u kovid sistemu

431

BEOGRAD: U Srbiji je do sada koronavirus registrovan kod 19.334 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 429 ljudi. Testirano je 515.395 osoba. Zbog porasta broja zaraženih Krizni štab doneo je nove mere – maske će biti obavezne i na otvorenom, tamo gde je nemoguće održati rastojanje od metar i po. Druga mera je zabrana okupljanja više od deset ljudi na teritoriji cele Srbije. Mere počinju sa primenom u petak.
Prema poslednjem preseku, koronavirus je registrovan kod još 351 osobe. Od posledica zaraze preminulo još 11 ljudi.Na respiratorima se nalazi 169 pacijenata.

08:33 Čačak: Sve više mladih sa teškom kliničkom slikom

Na području Moravičkog okruga od početka epidemije kovid 19 je potvrđen u 450 slučajeva.

Iz bolnice u Čačku upozoravaju da je situacija veoma ozbiljna, na kovid odeljenjima je 167 pacijenata i svi su sa upalom pluća.

08:19 – Institut za medicinu rada prima kovid pacijente

U kovid sistem ušao je i Institut za medicinu rada u Beogradu i prvi pacijenti zaraženi korona virusom biće smešteni posle 8 časova.

Direktor te ustanove prof. dr Aleksandar Milovanović rekao je za RTS da stacionar, odnosno bolnica Instituta, postaje deo sistema kovid i da su u toku jučerašnjeg dana i noći odrađene pripreme kako bi pacijenti mogli da budu primljeni.

Potpukovnik dr Milan Jovanović, načelnik Centra hitne pomoći VMA u Beogradu, rekao je za RTS da je tokom noći bilo poziva građana koji su imali simptome kovida 19. On je upozorio građane da se ne opuštaju, da u razgovoru sa prijateljima ne skidaju maske, jer se, kako je rekao, u tim bezbednosnim zonama, kada se opustimo, najviše prenosi virus.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here