Nove mere u opštini Bački Petrovac

1545
Foto: 021.rs

BAČKI PETROVAC: Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Bački Petrovac na vanrednoj sednici 15.07.2020. godine doneo je naredbe za pojačanje mera zaštite od širenja virusa COVID-19.


Na osnovu Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije (Sl. glasnik RS br. 98/2010) na osnovu člana 19. Poslovnika o radu Opštinskog štaba za vandredne situacije Opštine Bački Petrovac, održana je vanredna sednica br.9-1 10 dana 15.07.2020. godine, Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bački Petrovac, a povodom donetih novih mera Vlade Republike Srbije, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, na teritoriji Opštine Bački Petrovac donosi se:

NAREDBA
OSMA IZMENA I DOPUNA NAREDBE OD 18.03.2020. GODINE

  1. Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimalno 1.5 metara na teritoriji opštine Bački Petrovac. Za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.
  2. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom prostoru više od 5 lica ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimalno 1.5 metara uz odgovarajuće mere zaštite, a u zatvorenom prostoru se istovremeno ne može naći više od 50 ljudi, bez obzira na površinu tog zatvorenog prostora. Za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.
  3. Radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu može se organizovati u periodu od 06.00 do 23.00 časa, a radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata može se organizovati u periodu od 06.00 do 21.00 časa. Za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i zanatsku delatnost i delatnost za priređivanje igara za zabavu.
  4. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti usmere na otvoreni prostor, odnosno baštu uz primenu odgovarajućih mera zaštite. Za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

    [rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

  5. Korišćenje kupališta i bazena mora se organizovati uz poštovanje sledećih pravila:

    – razmak između ležaljki koje zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom mora da iznosi najmanje 2 metra,
    – zabranjeni su sportovi i van vode koji uključuju bliski kontakt,
    – barovi i kafići mogu da služe samo hranu zapakovanu u originalnim pakovanjima,
    – stolovi u baru ili kafiću moraju biti udaljeni najmanje 1.5 metara,
    – zaposleni na bazenu moraju da nose zaštitne maske kada su u kontaktu sa posetiocima,
    – zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta,
    – strogo poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje o maksimalnom broju posetilaca u toku dana, odnosno, ukoliko je moguće, primenjivati rezervacije.Za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se vlasnici kupališta i bazena.

  6. Naređuje se pojačani rad javnih komunalnih preduzeća u pogledu pranja i dezinfekcije u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Bački Petrovac.
  7. Naređuje se korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimalno 1.5 metara prilikom korišćenja parkova, dečijih i rekreacionih igrališta, fitnesmobilijara, odnosno teretana na otvorenom na teritoriji opštine Bački Petrovac.
  8. Zabranjuje se održavanje seoskih slava, vašara i drugih manifestacija i skupova na teritoriji opštine Bački Petrovac, dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.
  9. Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a obaviće se u Službenom listu Opštine Bački Petrovac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here