Bačka sa velikim ambicijama u Super ligi: „Imamo infrastrukturu, plate na vreme, sopstvenu kuhinju…“

- Po organizaciji, infrastrukturi, posećeti na utakmicama, naše je mesto u Super ligi. Imamo sjajnu bazu u mladim selekcijama – otkriva Lazar Vještica

153

U prošloj sezoni, obeleženoj koronavirusom, OFK Bačka se takmičila u Prvoj ligi. Bačkopalančani su uspeli da se, nakon jedne godine, vrate u najjaču ligu. Prvenstvo su završili na četvrtom mestu.

Posle ispadanja iz Super lige, klub se brzo reorganizovao i vratio se tamo gde je bio pre 12 meseci. Put povratka nije bio lak, mada su na kraju sezone koja je za nama, čak četiri kluba izborila plasman u najkvalitetniju ligu. Po organizaciji, infrastrukturi, posećenosti na utakmicama, naše je mesto u Super ligi. Na osnovu prethodnih nekoliko sezona, svi u klubu smo izvukli pouke, od velike kosristi, kako bi Bačka, što nam je cilj, postala stabilan superligaš – kaže Lazar Vještica, višegodišnji član UO i nekadašnji direkor OFK Bačke.

Tokom letnje pauze, rukovodstvo kluba imalo je pune ruke posla.

Vreme između protekle i dolazeće sezone, koristimo na najbolji način, kako bismo šampionat dočekali što spremniji. Učinjeno je mnogo na planu finansijske stabilizacije i angažovanja pojačanja. Prelazni rok za nas je tek počeo.

Igrački kadar nije mnogo promenjen. Iz Indije su stigli Stojanović i povratnik Klisura, Mijatović iz Radničkog 1923, Parađina iz Rada, a Gojković iz BSK-a.

Angažovaćemo pojačanja na deficitarnim mestima. Rukovodstvo je odlučilo da stručni štab ostane isti, na čelu sa šefom Dejanom Rađenovićem. Verujemo da će nastaviti da radi, baš kako je radio i tokom najvećeg dela protekle sezone, od kad je preuzeo našu ekipu.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Sezona će biti duga, jer liga broji 20 klubova, pa će u nastupajućem prvenstvu biti odigrano 38 kola.

Kad se dodaju i utakmice kupa, uz FIFA termine za reprezentacije, fudbal će se igrati non-stop, u ritmu subota-nedelja-sreda. Zbog prenatrpanog kalendara, svaka ekipa na raspolaganju treba da ima veliki broj fudbalera. Licenciraćemo 25 fudbalera, mlađi će se naći na B listi. Izvesno je, da će u nastupajućem periodu svi igrači dobiti šansu da zaigraju. Nadamo se da će svi dati doprinos da OFK Bačka ostane superligaš.

Klub bogate i duge tradicije, nije zanemario ni rad sa najmlađim fudbalerima.

Deo finansija, klub je usmerio ka mlađim selekcijama. OFK Bačka se ponosi sa sedam klupskih generacija. Počev od poletaraca, petlića, mlađih pionra, pionira, kadeta, do omladinaca, do ženskog kluba. Vodimo brigu i posebnu pažnju pridajemo budućnosti našeg kluba.

Reč je o projektu na duže staze.

Nastojimo da kroz rad kadetske i omladinske selekcije, u što skorijem roku, regrutujemo prvotimce. Ko zna, možda neko od ovih fudbalera sa kojima rade treneri naših mlađih kategorija, jednog dana obuče dres Partizana, Crvene zvezde… Ulažemo mnogo u mlađe selekcije, ubeđeni da će nam se sigurno isplatiti. U mlađim kategorijama, sada radi osam trenera, sa adekvatnim licencama. Posvećujemo mnogo značaja i pažnje mladim trenerima, koji stvaraju igrače za našu seniorsku ekipu – jasan je Vještica.

Pripreme za šampionat, OFK Bačka će obaviti u Bačkoj Palanci. Zbog koronavi-rusa utvrđena je odluka da nema odlaska van baze. Uslovi za rad u Bačkoj Palanci su dobri, odigran je i veći broj kontrolnih utakmica. Bačkopalančani broje sitno do novog starta u eliti.

Superligaš iz Bačke Palanke nema finansijskih problema. Iz OFK Bačke poručuju da će taj trend biti nastavljen i u Super ligi.

Većina klubova se bori sa finansijskim poteškoćama. OFK Bačka je finansijske obaveze, prema igračima, ispunila, pa su kao i stručni štab, potpuno rasterećeni počeli pripreme. Nekoliko finansijera, vernih proteklih godina, dalje će biti uz naš klub. I u sezoni pred nama, klub bi trebalo da ima stabilnu finansijsku situaciju, što je jedan od uslova dobrih rezultata. Plate, kao i do sadak neće kasniti – obećao je Vještica.

OFK Bačka ima vernu i brojnu publiku, navijači su najčešće bili 12. igrač kluba.

Bačka Palanka je postala prepoznatljiva po vernoj fudbalskoj publici. Osim što vole klub, i navijaju za njega, naši navijači dobro poznaju fudbal. Hvala im što su bili uz Bačku, kada je pobeđivala i gubila, podršci i na gostovanjima. Delom i zbog njih, Bačka Palanka zaslužuje da ima superligaša. Na kraju cela opština je uz Bačku, tako da su za rezultate koje klub postiže, na neki način, mnogi zaslužni. Hvala i svim medijima, od Žurnala, do lokalnih, što su objektivno i kvalitetno informisali o radu i rezultatima OFK Bačke – veli Vještica.

Klupska boja Bačke je plava. Zanimljivo je da su i gotovo sve boje na stadionu plave, što posebno impresionira, posebno one, koji na njega dođu prvi put.

Stadion je kao i sam teren, koji je sigurno među najboljima u Superligi, spreman da ponovo ugosti naše superligaške ekipe.

Klub ima vlastitu kuhinju, koja je isključivo namenjena za fudbalere i stručni štab.
Sve ovo samo potvrđuje, da se u klubu domaćinski radi i o svemu vodi računa, pa je i to sigurno jedan od razloga njegove uspešnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here