Preminula porodilja iz Niša koja je juče izgubila bebu

63
Foto: N1

Dvadesetsedmogodišnja žena koja je bila na respiratoru, a koja je juče izgubila bebu odmah po rođenju, preminula je u Nišu.


Stanje trudnice na respiratoru juče se pogoršalo, pa je konzilijum lekara odlučio da je porodi carskim rezom. Beba je preminula nedugo posle porođaja.

Trudnica je ponovo vraćena na respirator, ali je jutros izgubila bitku, potvrđeno je za RTS u KC Niš.

„Bolest je dobila i sistemski karakter sa popuštanjem više organa i pored svih napora ona je u 8:55 preminula“, rekao je za Večernje novosti direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

On je dodao je Klinički centar pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smrti.

Podsetimo, nadležni su rekli da je ona primljena kao suspektna na kovid-19, ali da kod nje nije utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Pošto je imala teške respiratorne probleme priključena je na aparat za disanje, a sličnu sudbinu imala je i tridesetčetvorogodišnja trudnica iz Vranja koja je takođe na aparatu za veštačko disanje, sa više negativnih PCR testova, tvrde u KC Niš.

Podsećaju da je još jedna trudnica u njihovom kovid centru, ali je kod nje potvrđeno prisustvo virusa, takođe PCR testom, čije je stanje za sada stabilno.


Pogledaj: Klinički centar Vojvodine: trenutno 282 pacijenta, svi sa težom upalom pluća


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here