Potpisivanje Ugovora o dodeli građevinskog materijala u Opštini Bačka Palanka

293

BAČKA PALANKA: Danas u 10:00 časova u Skupštinskoj sali u zgradi Opštine Bačka Palanka održano je potpisivanje Ugovora o dodeli građevinskog materijala. Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, predstavnicima izbegličkih porodica svečano je uručio ugovore.


Izbegličkim porodicama dodeljeno je 10 paketa građevinskog materijala u vredosti od po 200.000 dinara iz budžeta Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i 4 paketa u vrednosti od po 400.000 dinara građevinskog materijala iz lokalnog budžeta opštine Bačka Palanka.

U pitanju su izbegličke porodice koje su ranijih godina dobile stambene jedinice, a ova pomoć namenjena je za sređivanje tih domaćinstava, kako bi uslovi života u njima bili bolji.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Jedan od dobitnika paketa građevinskog materijala, Srđan Stokanić, izjavio je za BAP Vesti da je u Bačku Palanku došao iz Zapadne Slavonije još davne 1996. godine, a s obzirom da ima troje male dece, ovakva pomoć mu je dragocena. Kako kaže, prioritet su mu proširivanje kuće i stavljanje gipsanih ploča.

Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, čestitao je predstavnicima izbegličkih porodica i saopštio da je Opština Bačka Palanka u prethodne četiri godine mnogo pažnje posvetila izbeglim i raseljenim licima kako bi se otvario boljitak na tom polju. U pitanju je Regionalni stambeni program koji podrazumeva 16 stambenih jedinica koje su podeljene u prethodnim godinama izbeglim porodicama. Predsednik naglašava da će svim izbeglim porodicama (12) koje su se prvobitno prijavile, a nisu dobile stambene jedinice, takođe biti obezbeđeno stambeno pitanje do novembra 2020. godine.


Pogledaj: Održane obuke za pripadnike romske zajednice i za javni sektor u Opštini Bač


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here