Prevara teška 70 miliona: uhapšeno 11 osoba

224

U saradnji nadležnih pravosudnih organa Srbije i američkog Federalnog Istražnog Biroa (FBI) danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na 16 lokacija u našoj zemlji izvršen je pretres stanova i uhapšeno 11 osoba, državljana Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina.


Za uhapšene se sumnja da su kao organizovana kriminalana grupa od 2011. godine do danas, učestvovala u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi koristeći se internetom i onlajn veb stranicama, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.

Ova grupa je pronalazila investitore širom sveta, uključujući i one u Severnom okrugu države Teksas, koji su investirali u lažne investicione platforme za binarne opcije gde su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije, lažne potvrde o podizanju novca kao i lažne potvrde o prebacivanju novca, navodi tužilaštvo.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su pristali da investiraju, služeći se lažnim identitetima i koristeći lažne titule, putem email-a ili putem video-konferenciskih veza upućivali da prebace svoje „investicije“ na međunarodne bankovne račune povezane sa organizatorom ove grupe.

Nakon toga grupa je po nalogu organizatora zatvarala ove lažne investicione platfome i nakon nekog vremena ponovo otvarala nove sa istim već razrađenim metodom rada.

Na ovaj način postoji osnovana sumnja da su organizator i pripadnici ove grupe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 70 miliona dolara.


Pogledaj: Pronađen ukradeni rimski spomenik iz Vinče


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here