Inspekcija podnela prekršajne prijave građanima zbog nenošenja maski

365
Foto: RTV

NOVI SAD: Radi sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti covid-19 i zaštite stanovništva, sanitarna inspekcija juče je vršila pojačanu kontrolu sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu.


Kako se navodi na sajtu Vlade Vojvodine, vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata (restorani, kafići i kafane), tržnih centara, kao i prodavnica.

Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

 

Protiv odgovornih lica za koja je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se nisu pridržavala protivepidemijskih mera sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava, a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti covid-19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine, napominju iz Pokrajinske vlade.


Pogledaj: Odgovori na deset najčešćih pitanja o koroni


 

2 COMMENTS

  1. U jednoj pekari u Bačkoj Palanci na vratima piše da su obavezni i maska i rukavice, a na hlebovima i pecivima je na desetine muva! Muve prenose svakakve zaraze, ali one ne nose maske, a za rukavice nemam komentar!

  2. Na svim pekarama su vrata sirom otvorena a nigdje zastitnih mreza od muva, uzas!
    Zato sam presla na pakovani hleb iz domaćeg marketa.
    Ne znam da l vredi uopste komentarisati kako se ponasa najveci trgovinski lanac u BP, gde se ništa bas ne dezinfikuje a nazalost broj obolelih u njemu ni malo zanemarljiv.Zbog toga sam i njih izbacila sa liste za kupovinu i dodala jednu tezgu i gore navedeni market.Nije mi tesko ici i na drugi kraj palanke ako je roba dobra a okruženje solidno čisto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here