Inspekcija podnela prekršajne prijave građanima zbog nenošenja maski

422
Foto: RTV

NOVI SAD: Radi sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti covid-19 i zaštite stanovništva, sanitarna inspekcija juče je vršila pojačanu kontrolu sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu.


Kako se navodi na sajtu Vlade Vojvodine, vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata (restorani, kafići i kafane), tržnih centara, kao i prodavnica.

Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Protiv odgovornih lica za koja je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se nisu pridržavala protivepidemijskih mera sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava, a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti covid-19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine, napominju iz Pokrajinske vlade.


Pogledaj: Odgovori na deset najčešćih pitanja o koroni


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here