Lazar Miškov na turniru u Budimpešti

204

EHF delegat rukometa na pesku Lazar Miškov iz Bačke Palanke učestvovao je od 9. do 12. jula na vrlo kvalitetnom turniru u rukometu na pesku, petom po redu „Budapest cup”, održanom na jezeru Lupa u Budimpešti.

Učestvovale su 24 ekipe u muškoj i četrnaest u ženskoj konkurenciji.

– Ove godine je stigla nominacija od organizatora turnira Zoltana Nemeta da budem glavni
delegat na turniru. Ovo je prvi turnir rukometa na pesku odigran posle proglašenja pandemije korona virusa u svetu. Iako je turnir odigran pod specifičnim
uslovima, bilo je dosta ekipa iz inostranstva. Turnir je izgodine u godinu sve bolji, a organizator se potrudio da na svakom turniru unese neku novinu. Cilj je da za godinu-dve ovaj turnir bude najkvalitetniji u Evropi, kaže Lazar Miškov.

Utakmice na turniru je pratilo dosta publike, jer u Mađarskoj nema vanredne situacije zbog virusa covid 19.

– Utakmice su igrane i u noćnom terminu, pod reflektorima, što je imalo posebnu draž. Mađarska rukometna federacija je donela odluku da se svi učesnici turnira pre početka serološki testiraju, nastavlja Miškov.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Pored delegata Lazara Miškova, na turniru u Budimpešti je učestvovao i sudijski par Anja
Pantić – Irena Anđušić, kao i jedna beogradska ekipa. Po rečima Miškova, Mađarska je prepoznala rukomet na pesku kao sport u koji treba ulagati i naveo nadanje da će se isto desiti i u našoj zemlji.

Rukomet na pesku bi trebalo da postane olimpijski sport 2024. godine.

Lazar Miškov je bio delegat na finalnoj utakmici muškog dela turnira između mađarskih ekipa „Duna house fervas“ i „Dinamit“. Finale muškaraca je bilo veoma neizvesno, regularni deo je završen nerešenim rezultatom 1:1, pa je pobednika odlučivao tzv. šut-aut gde je uspešnija bila ekipa „Duna house fervas“. Bačkopalanački turnir rukometa na pesku je ove godine otkazan zbog loše epidemiološke situacije u zemlji.


Pogledaj: Marko Vujin potpisao dvogodišnji ugovor sa Vardarom


– Opštinski rukometni savez Bačka Palanka kao organizator turnira brine o zdravlju igrača i službenih lica, a u saradnji sa lokalnom samoupravom smo doneli odluku o otkazivanju. Sledeće godine će se turnir održati u istomterminu u Bačkoj Palanci uz bolju organizaciju i veliko razumevanje lokalne samouprave i predsednika Opštine. Nadam se da će Bačka Palanka za dve-tri godine biti središte evropskog rukometa na pesku, zaključio je EHF delegat rukometa na pesku iz Bačke Palanke Lazar Miškov.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here