Nove naredbe opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bačka Palanka (28.07.)

739

BAČKA PALANKA: Dana 28. jula, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bačka Palanka doneo je nove naredbe za suzbijanje korona virusa na teritoriji opštine Bačka Palanka.


NAREĐUJE SE privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da ograniče broj gostiju za jednim stolom na 2.

NAREĐUJE SE obavezno nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

NAREĐUJE SE privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Za sprovođenje ovih naredbi zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

 

NAREĐUJE SE nošenje maski u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima ( supermarket, mini-market… ) na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Za sprovođenje ove naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima.

NAREĐUJE SE nošenje maski na svim radnim mestima u zatvorenom.

NAREĐUJE SE obavezna primena maske za hronične bolesnike i na otvorenom prostoru.

NAREĐUJE SE obezbeđenje fizičke distance u Gerontološkom centru Bačka Palanka uz obavezno korišćenje lične zaštitne opreme od strane zaposlenih, uz zabranu poseta i izlaska za korisnike.

NAREĐUJE SE samoizolacija u trajanju od 14 dana za sve koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem.

NAREĐUJE SE kućna izolacija blago obolelih i hospitalizacija teže obolelih lica.

NAREĐUJE SE Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka – Odeljenju za privredu ( inspekciji ) da vrši nadzor nad primenom i poštovanjem ranije donetih mera i mera iz ove naredbe.


Pogledaj: Otvorena granica između Bugarske i Srbije


 

3 COMMENTS

  1. Realno vecinu od ovog niste u stanju izkontrolisati…..i bolje bi zvucalo:“ radi licne zastite svakog pojedinca opstinska uprava odredjuje sledece mere“…..jer kad nesto pise tipa “ naređuje se“ odmah ide reakcija tipa :“Ma nemoj bas ce neko ce meni da naredi….“

  2. Bravo voleo bi da vi dodajete u neki restoran ili kafić sa dvoje dece, i probate sesti za dva stola i piti sa maskom, a kasnije i ručati

  3. Najveći supermarket IDEA u Bačkoj Palanci na Obrovačkom, na ulazu ima praznu flašicu od 100 ml već treći dan … moraš proći kroz ceo supermarket i na izlazu ako si sretne ruke možeš dezinficirati ruke na kasi..ako i tamo nije prazno. ko Je glup a ko se pravi glup? Šef u lokalnom supermarketu ili je to politika IDEA – Srbija da se olako ili nikako ove mere sprovode… ni jednom još nisam video radnice na kasi da sami koriste sredstvo za dezinfekciju između mušterija i to važi za ceo grad.
    Neznanje,nemarnost ili neinteresovanje ? Odgovor nije bitan ovde imate ga na kovid ambulanti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here